Šport
349 ogledov

Zmagovalec Slovenije odstopil zaradi poškodb

Rafał Majka EPA
Poljski kolesar Rafal Majka se je ob dnevu počitka moral sprijazniti s predčasnim koncem dirke po Franciji.

Nemška ekipa Bora-Hansgrohe je po diskvalifikaciji Slovaka Petra Sagana na kolesarski dirki po Franciji doživela nov udarec, saj je zaradi poškodb Tour končal Poljak Rafal Majka, ki je padel v nedeljski kraljevski etapi.

Bora je brez Sagana ostala po incidentu z Britancem Markom Cavendishem, zato je vse moči preusmerila v Majko in njegov boj za skupni seštevek. Toda Poljak je v nedeljo padel ter do cilja prikolesaril 36 minut za zmagovalcem, Kolumbijcem Rigobertom Uranom.

"Povsod čutim bolečine, toda k sreči ob padcu ni prišlo do nobenega zloma. Ne znam razložiti, kaj se je zgodilo ob padcu. Nisem zaviral, le moje sprednje kolo je šlo po svoje. Na cesti je moralo biti olje ali kaj podobnega," je sporočil Majka, zmagovalec letošnje dirke Po Sloveniji.

Športni direktor ekipe Bora Enrico Poitschke je ob tem sporočil, da Majko čaka okrevanje in počitek, nato pa boj za čim boljša mesta na dirki po Španiji, ki se začne avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.