Šport
95 ogledov

Mugerli v šprintu močnejši od Jermana

VN Kranja Matej Mugerli Mestna občina Kranj
Prvi dve mesti na dirki za Veliko nagrado Kranja sta pripadli slovenskima kolesarjema.

Zmagovalec kolesarske dirke Memorial Filipa Majcna v Kranju je Matej Mugerli (Amplatz-BMC). Drugi je bil Žiga Jerman (Rog), tretji pa Avstrijec Markus Eibegger (Feblmayr Simplon).

Zmagovalca je odločil sprint manjše skupine. Sprva se je na čelu znašlo kakšnih 15 kolesarjev, pridružilo se jih je še nekaj. V tesnem ciljnem sprintu je bil izkušeni Mugerli močnejši od mladega Jermana.

V Kranju je bil v soboto še kriterij Po ulicah Kranja, zmage se je veselil Srb Dušan Rajovič, sicer kolesar Adrie Mobila.

Razstava še odprta

Letošnja dvodnevna kolesarska prireditev v Kranju je bila še posebej slovesna, saj so prireditelji obeležili 60 let delovanja kolesarskega kluba v tem mestu. Poleg tekmovalnega dogajanja so na svoj račun prišli še najmlajši in ljubiteljski kolesarji. 

Kolesarski navdušenci pa si lahko v teh dneh, odprta bo še do 4. avgusta, ogledajo tudi razstavo S požrtvovalnostjo in predanostjo do prvega kolesarskega kluba na Gorenjskem ob 60-letnici kranjskega kluba, ki je na ogled v avli Mestne občine Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.