Šport
457 ogledov

Tako tesno je bilo: veliki šampion že slavil zmago, nato mimo priletel Pogačar

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je dobil sprint peterice najboljših kolesarjev.

Slovenec Tadej Pogačar je še zacementiral drugo mesto v skupni razvrstitvi Dirke po Združenih arabskih emiratih, potem ko je slavil na 5. etapi dirke, ki se je končala z 10,8 km dolgim vzponom na Jebel Hafeet.

Pogačar je v ciljnem sprintu na klanec zmagal izmed peterice tekmovalcev, kljub temu da je že kazalo, da bo slavil Kazahstanec Aleksej Lucenko (Astana), ki se je po ciljni črti celo že zmagovito dvignil v zrak, saj se sprva niti ni zavedel, da ga je po njegovi desni prehitel izjemni slovenski kolesar.

Ob zaključnem sprintu sta sicer prva izpadla najšibkejša Ilnur Zakarin (CCC) in David Gaudu (FDJ), medtem ko se je v bitki za zmago do zadnjega zavoja držal tudi vodilni kolesar dirke Adam Yates (Mitchelton Scott).

Iz zavoja je najhitreje ter po najboljši liniji pripeljal Kazahstanec, medtem ko se je na zunanji strani v igri držal še uporni Pogačar. Ko pa je že delovalo, da je etapa odločena ter da bo Astanin kolesar le še mirno zaprl Slovenca ob ograji, je Pogačar našel še zadnje moči ter prehitel nasprotnika, ki se je ves šokiran v cilju najprej celo zmagovito dvignil, preden se je zavedel, kaj se je v resnici zgodilo.

Pogačar bo tako izjemnemu začetku sezone, ko je slavil že v skupnem seštevku Dirke po Valencii, kjer je dobil tudi dve etapi, (najverjetneje) dodal še skupno drugo mesto Dirke po ZAE, saj pred zadnjima dvema etapama, ko se skupni vrstni red naj ne bi več menjal, za Yatesom zaostaja za minuto in sekundo, medtem ko ima pred tretjeuvrščenim Lucenkom 32 sekund prednosti.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice