Šport
1119 ogledov

Novi ukrepi v Italiji, prizadeti tudi Slovenci

koronavirus Italija Epa
Izredne razmere, povezane z izbruhom epidemije novega koronavirusa v severni Italiji, dodobra krojijo spored športnih tekmovanj.

Dokler nevarnost epidemije na Apeninskem polotoku ne bo minila, bodo tekmovanja v moštvenih športih na severu škornja potekala pred praznimi tribunami. Ogrožena je tudi izvedba spomladanskih kolesarskih klasik.

Za zdaj še ni prišlo do odpovedi treh spomladanskih kolesarskih dirk, ki so tradicionalno marca v Italiji. Gre za dirke Strade-Bianche, od Tirenskega do Jadranskega morja in od Milana do San Rema. Na dirki dveh morij je lani zmagal najuspešnejši slovenski kolesar Primož Roglič. Iz družbe RCS Sport, ki organizira dirke, so v ponedeljek sporočili, da se z največjimi močmi trudijo za gladko izvedbo omenjenih kolesarskih klasik. "Ves čas smo v stiku s pristojnimi oblastmi in v sodelovanju z njimi bomo sprejeli vse potrebne ukrepe za uspešno izvedbo dirk," so sporočili.

Prav tako posebni zaščitni ukrepi veljajo tudi za druge moštvene in dvoranske športe, med njimi so hokejske tekme. Drevišnja tekma 6. kola drugega dela hokejske alpske lige v olimpijski areni v Cortini d'Ampezzo med tamkajšnjo Cortino in slovensko ekipo Sij Acroni Jesenice bo potekala pred praznimi tribunami.

slovenija 19.12.13. univerzitetni klinicni center maribor, ukc maribor, preiskav Slovenija Iz UKC Maribor poslali obvestilo v zvezi s sumom na koronavirus

Izredne razmere zaradi koronovirusa so najbolj prizadele nogometne tekme. Četrtkova povratna tekma šestnajstine finala Lige Evropa v Milanu med milanskim Interjem Samirja Handanovića in Ludogorcem bo v skladu s priporočili Evropske nogometne zveze (Uefa) in zdravstvenih oblasti dežele Lombardija zaradi ukrepov za zajezitev izbruha nevarne okužbe izpeljana brez navzočnosti gledalcev na tribunah.

Italijanska nogometna zveza je skupaj z ministrstvom za zdravje sprejela odločitev, v skladu s katero bodo nogometne tekme italijanske Serie A v deželah na severu Italije izpeljali pred za gledalce zaprtimi tribunami. Ukrep se nanaša na tri najbolj prizadete dežele Lombardijo, Benečijo in Piemont ter tudi Furlanijo-Julijsko krajino na meji s Slovenijo, Ligurijo in Emilijo-Romanjo.

Brez navzočnosti javnosti bodo tako tekme Serie A Udinese - Fiorentina, Milan - Genoa, Parma - Spal, Sassuolo - Brescia, Sampdoria - Hellas Verona in tudi derbi med vodilnim Juventusom in Interjem.

Za zdaj kaže, da bo današnja tekma Lige prvakov v Neaplju, ki leži precej daleč na jugu polotoka ter precej stran od žarišč bolezni, med tamkajšnjim Napolijem in Barcelono potekala brez posebnih zadržkov. So pa vse člane gostujoče zasedbe iz Katalonije ob prihodu na neapeljsko letališče Capodichino pregledali z merilcem telesne temperature.

Lionel Messi Neapelj | Avtor: Epa Epa

Zaradi izbruha nalezljive in nevarne bolezni so že prestavili tekme nižjih italijanskih lig Serie B in C. Odpovedali oziroma preložili so tudi tekme v ragbiju in odbojki, ki bi morale biti do 1. marca.

Vprašljiva je tudi izvedba tekem svetovnega pokala alpskih smučark v superveleslalomu in alpski kombinaciji na smučišču La Thuile v dolini Aoste. Italijanska smučarska zveza je že odpovedala vsa tekmovanja na državni ravni, Mednarodna smučarska zveza (Fis) pa še ni odločila o usodi tekem svetovnega pokala v Italiji, kjer bo marca v Cortini d'Ampezzo na sporedu tudi finale sezone.

Na Kitajskem in v Južni Koreji so zaradi epidemije preložili oziroma odpovedali vse nogometne tekme, prizadeta pa so tudi druga tekmovanja. Med drugim je Mednarodna zveza za športno plezanje odpovedala aprilski tekmi športnih plezalcev v balvanskem plezanju v Wujiangu in Chongqingu. Nogometne ligaške tekme so preložili tudi na Japonskem.

Koronavirus v Italiji Zdravje Koronavirus: Virologi v iskanju "pacienta nič"

Mednarodna zveza za namizni tenis (ITTF) je danes sporočila, da je zaradi preložila ekipno svetovno prvenstvo, ki bi moralo biti naslednji mesec v južnokorejskem Busanu, saj so v zadnjih dneh v tej azijski državi zabeležili skokovit porast novega koronavirusa. ITTF je že našla nadomestni termin. Sprva bi moralo biti SP od 22. do 29. marca v Busanu, zdaj pa ga je prestavila na poznejši termin, tako da bodo ekipni boji najboljših namiznoteniških igralcev na svetu potekali med 21. in 28. junijem.

Število okuženih z novim koronavirusom se je namreč le danes v Južni Koreji povzpelo za 60, s čimer skupno število potrjenih primerov v državi znaša že 893.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice