Šport > Zimski športi
1980 ogledov

Koronavirus močno kroji usodo najboljših smučarjev in smučark

Federica Brignone Epa
Ženski tekmi v alpskem smučanju sta zaradi koronavirusa tik pred odpovedjo.

Italijanska smučarska zveza je zaradi koronavirusa odpovedala vse zimsko-športne dogodke v tem tednu, med drugim tudi tekmi za svetovni pokal za alpske smučarke v italijanskem prizorišču ob meji s Francije La Thuile. Zadnjo besedo pri odpovedi bo imela Mednarodna smučarska zveza (Fis), ki še ni sprejela odločitve o odpovedi tega tekmovanja.

rok marguč Koronavirus Šport Slovenski deskar izbral karanteno

Čeprav so sprva športne dogodke v Italiji odpovedovali lokalno, natančneje predvsem v Lombardiji in Benečiji, so zdaj razširili območje zaradi vse večjega števila okužb in smrtnih primerov v Italiji.

Koronavirus v Italiji Koronavirus Svet V Italiji že šest mrtvih, v Lombardiji izpraznili trgovine

Italijanska smučarska zveza je ves čas v stiku s Fis, ki bo podala končno odločitev, poročajo italijanski mediji. Prihodnji konec tedna bi morala biti na sporedu superveleslalom in alpska kombinacija. Zaradi koronavirusa so v moškem delu svetovnega pokala že prestavili preizkušnji v hitrih disciplinah v kitajskem Yanqingu ter ju izpeljali v avstrijskem Saalbach-Hinterglemmu.

V Italiji je med 18. in 22. marcem predviden tudi zaključek svetovnega pokala v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo, ki je zdaj pod vprašajem. "Do sredine marca bomo videli, kako se bo vse skupaj razvijalo. Upam, da se bo stanje do takrat umirilo," je za Rai Sport dejal Giovanni Malago, predsednik Italijanskega olimpijskega komiteja (Coni).

Ekonomska fakulteta Slovenija Zaradi koronavirusa zaskrbljene nekatere fakultete: Ste pomislili o zaprtju? Zdravniki Pri nas Zdravje Zdravniki ogorčeni: "Nimamo nobenih navodil"

Pri Coni so imeli težave tudi z zasedanjem organizacijskega komiteja pred olimpijskimi igrami leta 2026 v Torinu, ki so ga morali izpeljati prek videokonference.

V Italiji so pretekli konec tedna odpovedali številne športne dogodke, med drugim tudi v nogometni serie A ter v ragbiju. To so bile prve tekme, ki so bile zaradi koronavirusa odpovedane na evropskih tleh.

Dvoboj nogometne lige prvakov med Napolijem in Barcelono, ki bo na sporedu v torek ob 21. uri, po besedah italijanskih medijev ni ogrožen, je pa predsednik serie A Paolo Dal Pino italijansko vlado zaprosil, da bi med drugimi tako evropski obračun Interja in Ludogorca kot derbi v domačem prvenstvu med Romo in Juventusom v nedeljo odigrali za zaprtimi vrati.

Koronavirus Slovenija Kdor se znajde v karanteni, je upravičen do bolniškega nadomestila Nova Gorica Koronavirus Slovenija Čakajo na navodila države, medtem v Novi Gorici začeli ukrepati na lastno pest Koronavirus v Italiji Zdravje Vse, kar moramo vedeti o koronavirusu
Komentarjev 2
  • stilist 20:01 24.februar 2020.

    Kot da je špprt najbolj pomemben za človeštvo...

Sorodne novice