Slovenija
3483 ogledov

Koronavirus: MZZ izdal navodila ob potovanju v Italijo

Koronavirus v Italiji
1/5
Epa
MZZ zaradi koronavirusa v Italiji Slovencem svetuje previdnost.

Ministrstvo za zunanje zadeve ob širitvi novega koronavirusa v Italiji slovenskim državljanom, ki so tam, svetuje previdnost pri vračanju domov. Vsem, ki se odpravljajo v Italijo, pa svetujejo, da zaradi spreminjajoče se situacije preverijo stanje ukrepov v ciljni destinaciji.

Koronavirus PRVI ZNAKI Svet Izpoved obolelega s koronavirusom: "Kar naenkrat me je čudno oblilo"

Na severu Italije so z namenom preprečevanja širjenja novega koronavirusa sprejeli številne ukrepe. V deželah Lombardija in Benečija so odpovedane vse športne prireditve, uveden je poseben prometni režim.

Koronavirus v Italiji | Avtor: Epa Epa

V deželi Furlanija-Julijska krajina so razglasili izredne razmere, v katerih za zdaj ni predvidena odpoved športnih ali kulturnih prireditev, navaja MZZ.

Koronavirus v Italiji Šarec Slovenija Šarec o načrtih glede izbruha koronavirusa v Sloveniji

Razmere se hitro spreminjajo

Doslej so v Italiji zabeležili več kot 100 okužb z novim koronavirusom. Največ jih je v deželi Lombardija, in sicer 89. Sledi dežela Benečija, kjer so zabeležili 19 primerov, nekaj pa jih je še v deželah Emilija-Romanja, Lacij in Piemont, poročajo italijanski mediji.

MZZ slovenskim državljanom, ki so v Italiji, svetuje previdnost pri vračanju domov. Vsem, ki se odpravljajo tja, pa svetujejo, da zaradi spreminjajoče se situacije preverijo stanje ukrepov v ciljni destinaciji. Razmere in ukrepi za zajezitev virusa se hitro spreminjajo, zaradi česar ministrstvo priporoča, da pred potovanjem ljudje pri gostiteljih, potovalni agenciji ali hotelih preverijo zadnje stanje.

Koronavirus v Italiji | Avtor: Epa Epa

Konzularna služba MZZ, slovensko veleposlaništvo v Rimu in generalni konzulat v Trstu so v stikih z italijanskimi oblastmi in redno spremljajo situacijo.

letalo Študija Popotnik Kje na letalu sedeti, da se izognete koronavirusu

Veleposlaništvo v Rimu je za informacije dosegljivo na elektronskem naslovu sloembassy.rome@gov.si in telefonski številki +39 335 80 64 552. Konzulat v Trstu pa je dosegljiv na elektronskem naslovu sloconsulate.trieste@gov.si in telefonski številki +39 040 30 78 55.

Koronavirus v Italiji | Avtor: Epa Epa

Koronavirus v Italiji Nasveti NIJZ Zdravje To so navodila, če pride do izbruha koronavirusa v Sloveniji

Zunanje ministrstvo bo glede na sprejete ukrepe v sosednjih državah še naprej ažurno seznanjalo slovensko javnost preko spletnih strani in družbenih omrežij, so navedli.

Komentarjev 3
 • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 19:02 23.februar 2020.

  Je že čas, da pride metla na to ministrstvo.

 • Avatar stoychi
  stoychi 14:53 23.februar 2020.

  navodilo MZZ ima pibližno tak učinek kot Očenaš in Zdravamarija ;) naj naša vlada in vsa ministrstva počivajo v miru. ;)

 • jakec1575 13:13 23.februar 2020.

  Kitajci v italijo in romuni cez Slovenijo. Vprasanje casa, kdaj se bo zacelo na kaksne pocivaliscu.