Šport > Nogomet
4308 ogledov

Koronavirus povzročil paniko, odpovedi se vrstijo

San Siro Epa Milanski San Siro bo danes sameval.
Italijanska vlada je za sever države sprejela ukrepe, s katerimi želi zajeziti širjenje bolezni.

Zaradi ukrepov italijanske vlade za zajezitev širjenja koronavirusa na severu države so med drugim preložene štiri nedeljske tekme nogometnega prvenstva Serie A. Med preloženimi so tekme Interja iz Milana, Atalante, Cagliarija in Parme, za katere igrajo slovenski nogometaši.

Brenner Koronavirus Svet V Italiji potrdili tretji smrtni primer zaradi novega virusa

Atalanta slovenskega reprezentanta Josipa Ilićića bi se morala danes srečati s Sassoulom, Inter, pri kateremu je trenutno poškodovan slovenski vratar Samir Handanović, pa s Sampdorio. Tretja prestavljena tekma je med Hellas Verono in Cagliarijem, za katero igra Valter Birsa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Naknadno je bila prestavljena tudi tekma Parme s slovenskim reprezentantom Jasminom Kurtićem v Torinu, ki bi se morala začeti danes ob 15. uri. AFP še poroča, da je pod vprašajem tudi domača tekma Interja proti Ludogorecu v Ligi Evropa, ki je na sporedu v četrtek.

Koronavirus v Italiji Koronavirus Slovenija Koronavirus: MZZ izdal navodila ob potovanju v Italijo

Koronavirus v Italiji | Avtor: Profimedia Profimedia

Italijanska vlada je zaradi zajezitve širjenja koronavirusa v soboto zvečer sprejela ukrep o izolaciji enajstih mest v deželah Lombardija in Benečija, kjer so odpovedali tudi pustne karnevale, športna tekmovanja ter druge javne prireditve.

Zaradi ukrepov so preložene vse nogometne tekme od Serie A do Serie D in tudi druge športne prireditve v teh dveh deželah, naknadno pa tudi današnja tekma v Torinu. Virus je namreč v petek in soboto terjal življenji dveh starejših prebivalcev, po zadnjih podatkih pa je število okuženih v Italiji preseglo 100.

"Opravičujemo se nogometnim navijačem in tudi navdušencem ostalih športov, ki so se nameravali udeležiti tekem v nedeljo, vendar moramo biti odgovorni državljani," je dejal italijanski premier Giuseppe Conte ob napovedi ukrepov.

Josip Iličić "Počutim se kot ..." Šport Iličić odgovoril, ali je Slovenec ali Hrvat

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa gre za prve odpovedi športnih tekmovanj v Evropi zaradi širjenja virusa sars-cov2, ki se je konec lanskega leta sprva pojavil na Kitajskem.

Drugod po Italiji so bile v soboto odigrane štiri tekme Serie A, danes pa so poleg prestavljenih na sporedu še dve. Tako se je odigrala tekma med Genoo in Lazijem, Žan Majer pa bo z Leccejem ob 18. uri gostoval pri AS Romi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice