Svet
18439 ogledov

Panika v Italiji, koronavirus se širi proti Milanu

Koronavirus v Italiji
1/23
Epa
Število okuženih je v Italiji vse večje, dve osebi sta do zdaj umrli. Epidemija koronavirusa se širi proti finančnemu središču Milanu.

V Italiji, kjer je novi koronavirus zahteval dve življenji, se je število okuženih povzpelo na 76, poročajo tuje tiskovne agencije. Italijanska vlada je v soboto zvečer sprejela ukrep o izolaciji enajstih mest v Lombardiji in Venetu, kjer so odpovedali tudi pustne karnevale, športna tekmovanja ter druge javne prireditve.

Koronavirus Novi virus Zdravje Objavljena največja študija o koronavirusu: To so najbolj ogroženi!

V izolaciji bo po odločitvi vlade deset mest v Lombardiji, kjer živi 50.000 ljudi, ter mestece Vo blizu Padove v deželi Veneto s približno 3000 prebivalci.

Koronavirus v Italiji | Avtor: Epa Epa

Lombardija in Veneto predstavljata industrijsko srce Italije, saj skupaj ostvarita kar 30 odstotkov italijanskega BDP-ja. 

Italijanski premier Giuseppe Conte je izjavil, da bo razmere nadzirala policija, ki bo ljudem preprečila vhod in izhod iz mest, ki so v karanteni. Po potrebi bo na pomoč priskočila tudi vojska, je dejal Conte v soboto zvečer po izrednem zasedanju vladnega kabineta v Rimu. "Cilj je zaščititi zdravje Italijanov," je poudaril.

Zaradi širjenja novega koronaviruso so danes odpovedali znameniti pustni karneval v Benetkah, je sporočil predsednik italijanske dežele Benečija Luca Zaia. V Benečiji se je število okuženih s koronavirusom povzpelo na 25.

"Prilagoditi se moramo drastičnim ukrepom," je Zaia dejal novinarjem. Sem spada tudi odpoved beneškega karnevala "in še več".

Število ljudi, okuženih z virusom sars-cov2, se je v Benečiji povzpelo na 25. Med njimi sta tudi dva starejša človeka, ki sta v bolnišnici v Benetkah. V Italiji je sicer število okuženih z novim koronavirusom preseglo sto.

Festivali in povorke beneškega karnevala, ki potekajo več dni, sodijo med največje in najbolj znane pustne dogodke na svetu.

Koronavirus v Italiji | Avtor: Epa Epa

Koronavirus na križarki Koronavirus Zdravje Dva Slovenca okužena s koronavirusom, dva v karanteni na domu

"Na območjih, ki veljajo za žarišča, niti vstop niti izstop ne bosta dovoljena brez posebnega dovoljenja," je dejal Conte. Po njegovih besedah bodo podjetja in šole na teh območjih zaprta. V Lombardiji in Venetu so za danes odpovedali pustne karnevale in športna tekmovanja.

"Želimo omejiti okužbo koliko je le mogoče znotraj določenega območja," je izjavil minister za zdravje Roberto Speranza.

Koronavirus v Italiji Šarec Slovenija Šarec o načrtih glede izbruha koronavirusa v Sloveniji

V Lombardiji in Venetu so tamkajšnje oblasti v prizadevanjih za zajezitev širjenja virusa že v petek odredile zaprtje šol, lokalov in drugih javnih prostorov, odpovedale so tudi vse športne prireditve. Zaradi koronavirusa so v italijanski deželi Furlaniji-Julijski krajini, ki meji na Slovenijo, v soboto popoldne razglasili izredne razmere.

Koronavirus v Italiji | Avtor: Profimedia Profimedia

Koronavirus PRVI ZNAKI Svet Izpoved obolelega s koronavirusom: "Kar naenkrat me je čudno oblilo"

76-letno žensko, pozitivno na koronavirus, so v četrtek našli na svojem domu, 50 kilometara južno od Milana. Drugi smrtni primer je 78-letni moški, ki so ga sprejeli v petek zvelčer v bolnišnico v Padovi.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je sporočila, da je v Italiji največ okuženih s koronavirusom v Evropi. V Nemčiji so zabeležili 16 primerov, v Franciji, kjer je za posledicami covid-19 umrl kitajski državljan, 12, v Veliki Britaniji pa tri primere okužb s koronavirusom.

Komentarjev 8
  • jakec1575 13:15 23.februar 2020.

    vprasanje casa, kdaj bodo romuni cez slovenijo prenesli to v slovenijo. vpeljati je potrebno karantene na pocivaliscih.

  • Laznivi 10:32 23.februar 2020.

    Narava uzpostavlja ravnovesje...ko bo ostalo se kake dve miliarde unicevalcev planeta bo virusa konec.

  • stromar 09:45 23.februar 2020.

    Normalno, italija tudi žarišče ošpic, ki jih njihovi romuni veselo raznašajo po celi europi in sedaj bo isto. Bodo zajezili, če verjameš. Zemlja se je odločila da bo malo razredčila zajedalce