Šport > Nogomet
18065 ogledov

Hrvati si lastijo Iličića! Slovenec z norim zadetkom obnorel svet

josip iličić Epa
Slovenski reprezentant je v slogu nogometnega velemojstra, kakršen tudi je, dosegel svoj krstni zadetek v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu.

Neopevani junak Atalante in eden najbolj podcenjenih nogometašev v Serie A, Josip Iličić, je dosegel zadetek ob visoki zmagi  njegovega moštva nad Valencio (4:1) na prvi tekmi osmine finala lige prvakov.

josip iličić Prvenec Slovenca Šport Iličić s fantastično popotnico, zmaga tudi za Kampla

Za 32-letnega Iličića, ki je odigral svojo 425. profesionalno tekmo, je bil to 124. zadetek v karieri in sploh prvi (!) v ligi prvakov. S tem se je pridružil sedmerici Slovencev, ki se lahko pohvalijo z zadetkom v elitnem klubskem tekmovanju.

Pred Josipom Iličićem so v ligi prvakov zadeli Zlatko Zahović, Ante Šimundža, Milenko Ačimović, Valter Birsa, Luka Zahović, Damjan Bohar in Kevin Kampl.

Slovenski reprezentant se je med strelce vpisal ob koncu prvega polčasa, natančneje v 42. minuti, ko se je po podaji Maria Pašalića mojstrsko ubranil treh nogometašev španskega prvoligaša in z roba kazenskega prostora žogo poslal v zgornji levi kot za povišanje vodstva z 2:0. Nasprotnikove mreže tokrat ni zatresel s svojo dominantno levico, temveč s šibkejšo desnico. 

"Odslej mu pravimo Profesor. Niti enkrat ni napačno podal, z odlično igro in avtoriteto je ekipo vodil iz težkega položaja do zmage z akcijami, ki so botrovale zadetkom, nato pa je dodal piko na i s prekrasnim golom z desnico, ki je, kot vsi dobro vemo, njegova šibkejša noga," so Iličićevo mojstrovino pospremili pri Gazzetti dello Sport.

"Hrvaški Slovenec je heroj senzacije lige prvakov: luzer je postal Profesor."

hrvaški spletni portal Index.hr

josip iličić | Avtor: Epa Epa
Tudi Iličić je bil vesel krstnega zadetka, vendar se je z mislimi že preselil ne Mestallo. "Zabil sem prvi gol v ligi prvakov, a še bolj sem vesel zmage. Vsem se želim zahvaliti za fantastičen večer. Tudi publika je bila izjemna. Zdaj moramo pozabiti to tekmo. Povratna bo drugačna. Tam sem že igral in vem, kako lahko gledalci ponesejo ekipo. Morali bomo igrati zbrano, saj si bo Valencia ob zaostanku z 1:4 želela dobrega uvoda v tekmo."

"Nismo odigrali popolne tekme. Malce sem jezen, ker smo prejeli zadetek. Vsi vemo, da bi bila situacija drugačna, če Valencia ne bi zadela. Ponoviti bomo morali današnjo predstavo in ne prejeti zadetka. Ne vem, kaj še lahko povem o tej ekipi. Atalanta je postala nekaj nerazložljivega," je povedal Iličić in razkril, zakaj je proti vratom gostujočega moštva sprožil z desno nogo.

"Dvakrat so me zaprli pri strelu z levo nogo, zato sem poskusil z desnico in žoga je končala v mreži. V drugem polčasu sem poskusil žogo potisniti v gol iz neposredne bližine, a očitno nisem sposoben dosegati enostavnih zadetkov," je sklenil slovenski reprezentant.

iličić zadetek gol mreža | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 4
  • Avatar Žare Dolenc
    zare 00:34 22.februar 2020.

    Josip naj sam pove, kako se deklarira, kot Slovenec ali Hrvat, da bo že enkrat za vselej razrešeno.

  • sam50 14:13 20.februar 2020.

    Hrčki nam zato velikodušno pripisujejo enega drugega druga Josipa,čeprav so ga do njegove smrti imeli izključno za svojega....

  • Majazmaja 14:01 20.februar 2020.

    Ne samo Josip, cela družina Iličič je izjemno delovna in disciplinirana. Brat, sicer bivši perspektiven nogometaš, je vrhunski inženir, tudi Josip je bil na poti tja, vendar se je odločil za nogomet. Glavni tvorec uspeha je stroga mama, še vedno ...prikaži več zaposlena v eni od gorenjskih šol :) Ni lenuharjenja in takih in drugačnih ekscesov - red in disciplina (pa nekaj talenta). Bravo Josip! Lahko ste ponosni nase!