Šport
84 ogledov

ACH Volley na tekmi za prestiž pokazal eno boljših predstav

ACH Volley - Kuzbass Kemerovo Anže Petkovšek
Odbojkarji ACH Volleyja so v zadnjem, šestem krogu lige prvakov v Ljubljani izgubili proti moštvu Fakel iz Novega Urengoja z 2:3 (18, -23, -20, 18, 11).

Oranžni zmaji so se častno poslovili od lige prvakov, potem ko so proti ruskemu prvaku iz Novega Urengoja osvojili točko in v skupini B končali na dnu razpredelnice s štirimi osvojenimi točkami.

Na tekmi, ki je prinašala zgolj prestiž - ACH Volley je namreč vse možnosti za napredovanje zapravil že po štirih tekmah -, so proti Rusom prikazali eno boljših predstav skozi tri nize, na koncu pa vseeno priznali premoč tekmecu po še tretjem obračunu, ki se je v Ljubljani končal v odločilnem petem nizu.

Po Kuzbasu iz Kemerovega torej v Ljubljani ni padel še drugi ruski predstavnik. Prvi niz je sicer zanesljivo pripadel Rusom, potem pa so Ljubljančani po nekaj menjavah trenerja Matije Pleška prevladovali na parketu do vodstva v nizih z 2:1. Fakel je nato strnil vrste, dobil četrtega, odločitev o zmagovalcu pa je padla v tesnem petem nizu, ki so ga v končnici, kljub poskusu vrnitve domačih, dobili Rusi.

Ena zmaga, dva tesna poraza in štiri točke sicer predstavljajo realno stanje v močni skupini B, a hkrati ponujajo dovolj spodbude za nadaljevanje sezone pri letošnjih pokalnih prvakih. Vseeno je treba poudariti, da so Rusi v Ljubljano prišli oslabljeni, zaigrali pa so v močno premešani zasedbi v primerjavi s prvo tekmo sredi decembra lani. Na zadnji tekmi skupinskega dela tako nista zaigrala ruska reprezentanta Dmitrij Volkov in Jegor Kljuka. Prvi je sedel na klopi, drugi pa ni pripotoval v Ljubljano.

Oranžni zmaji so v Stožicah, ki so zaradi prenove garderob v hali Tivoli gostile zadnji evropski obračun, začeli pogumno, a so Rusi ustavljali domače predvsem v bloku. V tej prvini igre je blestel Dmitrij Kolenkovskij, ki je v prvem nizu štirikrat ustavil ljubljanske napadalce. Rusi so prvo večjo razliko napravili do 16:11, ko so dobili pet točk zaporedoma, nato pa so prednost zavoljo dobre blok-obrambe ter učinkovitega napada brez težav zadržali in osvojili prvi niz s 25:18.

V drugem nizu je nerazpoloženega Dika Purića na mestu blokerja zamenjal Uroš Pavlović, na poziciji korektorja pa je namesto Petar Đirlića začel Božidar Vučićević, kar je spremenilo ravnotežje v igri. ACH je hitro povedel s tremi točkami, prednost pa je ob čvrstem bloku in razpoloženem korektorju le še rasla. Pri vodstvu Ljubljančanov s 16:9 je bil Camillo Placi primoran vzeti pol minute odmora, njegovi varovanci pa so se v končnici po nekaj menjavah skorajda vrnili po zaostanku za osem. Odbojkarji v oranžnem so nato po zaslugi Vučićevića in točke za 25:23 vendarle izenačili na 1:1 v nizih.

Tretji niz se je za ljubljanske odbojkarje začel še bolj udarno kot drugi. Matija Pleško je očitno našel razpoloženo sedmerico, ki je hitro povedla z 9:3. Igra moštva iz Novega Urengoja je bila povsem ohromljena, najvišja prednost domačih pa je znašala osem točk. Niz je po malce tesnejši končnici vseeno mirno pripadel ACH Volleyju s 25:20.

V četrtem nizu so gosti povsem utišali dvorano in ves čas nabirali prednost, ki jim je prinesla isti izid kot v prvem nizu. Zdelo se je, da bo po vodstvu Rusov za štiri točke (10:6, 11:7) zgodbe za slovenske predstavnike konec, a so se dvakrat vrnili na zgolj točko zaostanka (11:10 in 12:11). Potem pa je zmanjkalo nekaj moči in mirnosti, Rusi pa so prišli do svoje pete zmage v skupinskem delu.

Pri Ljubljančanih je bil najbolj razpoložen Vučićević z 20 točkami, Pavlović in Jan Pokeršnik sta jih dodala 10. Za Fakel je bil najbolj razpoložen Denis Bogdan, ki je bil v zadnjih dveh nizih nerešljiva uganka za ACH.

Serijske slovenske prvake zdaj čakata dve tekmi državnega prvenstva proti Panviti Pomgrad (22. februarja) in Salonitu (29. februarja), preden jih bo pot popeljala na zaključni turnir najboljše četverice v srednjeevropski ligi (4. in 5. marca).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice