Šport
127 ogledov

Slovenski finale v srednjeevropski ligi v korist Kamničank

Calcit Volley Klemen Brumec
Odbojkarice Calcita Volleyja so zmagovalke srednjeevropske lige.

V finalu zaključnega turnirja srednjeevropske lige so Kamničanke po velikem preobratu s 3:2 (-22, -22, 14, 23, 9) premagale Novo KBM Branik in se veselile svojega tretjega naslova v tem tekmovanju in prve lovorike letos. Kamničanke so se s tem Mariborčankam oddolžile za poraz v finalu slovenskega pokala.

Po dveh nizih je kazalo, da imajo Mariborčanke, štirikratne zmagovalke tega tekmovanja, reči povsem pod nadzorom, toda sledil je mrk v tretjem nizu, po katerem se niso več opomogle. Težave so imele predvsem s kamniškim blokom, ki je bil najzaslužnejši za zmago, v blokih je bilo 19:7 v njihovo korist.

V napadu sta se pri zmagovalkah izkazali Olivera Kostić, dosegla je 24, in mlada Eva Zatković, ki je zbrala 20 točk. Slednja je blestela v končnici, kot se je pozneje izkazalo, odločilnega, četrtega niza. Po vodstvu Mariborčank z 19:18, je dosegla nekaj točk v napadu, z njenim asom je kamniška ekipa povedla s 23:20, tega zaostanka pa Mariborčanke niso več nadoknadile.

So pa nadoknadile prvi večji zaostanek v "tie breaku", toda varovanke Gregorja Rozmana, pri katerih se je v drugem nizu poškodovala Nina Kotnik, so uprizorile nov nalet, na katerega pa Štajerke, ki so sicer v vsej tekmi dosegle 12 asov, Kamničanke osem, niso imele več odgovora, tako da ostajajo s štirimi naslovi v tem tekmovanju, v katerem niso zmagale že od sezone 2014/15.

Nina Kotnik | Avtor: Klemen Brumec Klemen Brumec

Tretje mesto v ligi so zasedle igralke ekipe Bimal-Jedinstvo Brčko, ki so v malem finalu s 3:1 premagale GEN-I Volley.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.