Šport
91 ogledov

Evropske velikanke brez milosti do slovenskih prvakinj

Nova KBM Branik : Calcit Volley Klemen Brumec
Odbojkarice Nove KBM Branika so v 4. krogu lige prvakinj v skupini B doživele četrti poraz. Na gostovanju pri drugouvrščeni ekipi VakifBank iz Istanbula so izgubile z 0:3 (-15, -11, -10).

Štajerke so tudi na četrti tekmi v elitni ligi prvakov doživele poraz. V tem tekmovanju sicer še niso osvojile niza, prave priložnosti pa ni bilo niti danes, saj so jih Turkinje, ki so v zadnjih treh letih kar dvakrat postale najboljša ekipa na svetu, gladko odpravile. Bile so precej premočne prav v vsakem nizu.

Nova KBM Branik : Calcit Volley Pokal Slovenije Šport Bankirke lovoriko vrnile v Maribor

Še največ točk so Slovenke osvojile v prvem, ko so niz končale pri 15. Vodile so le pri 1:0, zatem pa se je tehtnica začela nagibati na stran gostiteljic. Gostje so se sicer dobro držale do zaostanka z 9:11, druga polovica niza pa je bila v turški domeni.

Drugi niz so Mariborčanke slabo začele, saj so domačinke povedle takoj s 6:0 in pozneje tudi s 15:2 in 21:5, tako da je bilo dvomov o zmagovalcu tega niza hitro konec.

Malce bolje za slovenskega predstavnika se je začel tretji niz, ko je korak držal nekje do 7:11, končni udarec pa so gostiteljice zadale s serijo osmih zaporednih točk, s katero so tudi dobile niz.

Nova KBM Branik | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri zmagovalkah je bila s 16 točkami najboljša Isabelle Haak, pri poraženkah pa Anamarija Galić s šestimi.

Naslednjo tekmo bodo Mariborčanke igrale 4. februarja, ko bodo gostile Kaliningrad.

* Dvorana Vakifbank Spor Saray, gledalcev 1850, sodnici: Witte (Nemčija) in Boulanger (Belgija).
* VakifBank: Örge, Özbay 1, Akman, Gurkaynak 3, Ismailoglu 2, Braga Guimaraes 4, Haak 16, Eren, Yilmaz 5, Karakurt 12, Rašić 11, Ognjenović, Günes 11.
* Nova KBM Branik: Milošič, Košenina 2, Pahor, Dobaj, Bračko, Stojiljković 4, Šijanec, Kramberger, Sobočan 3, Pintar 1, Galić 6, Krajnc 5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice