Šport
119 ogledov

"Spoštujemo jih, a se ne bojimo"

odbojka EP Turčija - Slovenija Saša Despot
Slovenski odbojkarji bodo v Berlinu, kjer se na kvalifikacijskem turnirju borijo za zadnjo prosto olimpijsko vstopnico, naslednji dvoboj igrali v torek ob 20.10.

Naslednji tekmeci Slovencev bodo domačini Nemci, evropski podprvaki pa tekmo po uvodni gladki zmagi proti Belgiji pričakujejo optimistično. Strokovni štab in slovenski reprezentanti poudarjajo, da je bila uvodna zmaga pomembna za samozavest, a so zdaj že povsem osredotočeni na gostitelje.

Z Nemci so se slovenski odbojkarji nazadnje merili leta 2016, na zaključnem turnirju najboljše četverice tretje kakovostne skupine svetovne serije. Uspešnejša je bila Slovenija. Nemci so za uvod v Berlinu prepričljivo premagali Čehe.

"Z Nemci že zelo dolgo nismo igrali, a to niti ni tako pomembno. Vemo, da bo tekma težka, saj tekmeci igrajo doma, dvorana bo polna, mi pa bomo morali, tako kot to delajo oni, pritiskati z začetnimi udarci, jih oddaljiti od mreže ter si kot včeraj z blokom in obrambo zagotoviti nekaj protinapadov, ki bi nas popeljali do zmage in naprej v polfinale," je po današnjem treningu dejal Alen Pajenk.

Glavni orožji nemškega selektorja Andree Gianija, ki je v preteklosti sedel tudi na slovenski klopi, bosta György Grozer in Christian Fromm. Grozer se je v obračunu s Češko izkazal z 21 točkami, kar osem jih je dosegel z začetnim udarcem.

"Pozitivno je, da smo turnir odprli z zmago s 3:0, da smo pokazali borbeno igro in zagnanost od prve do zadnje točke. Lahko še dvignemo raven igre v uigranosti in napadu. Nemčija je zelo dobra ekipa s selektorjem, ki nas dobro pozna od prej. Ob polni dvorani navijačev je to velika prednost. A če bomo odigrali, kot znamo, če bomo dvignili raven igre v napadu in igrali enako borbeno kot proti Belgiji, se nimamo česa bati. Morali bomo igrati zelo organizirano, se braniti in ne bomo smeli z glavo skozi zid," je pred tekmo optimističen korektor Tonček Štern.

"Turnir je prinesel prva presenečenja, prvi so se opekli Srbi, mi pa smo si priigrali veliko zmago proti Belgiji. A to še nič ne pomeni. Če ne bomo proti Nemcem in Čehom, ki bi jih sicer morali premagati, nadaljevali v takem ritmu, se stvari lahko hitro spremenijo. Najprej nas čakajo Nemci z odličnim Grozerjem, ki je včeraj pokazal, kaj ekipi pomenijo njegovi začetni udarci. Želja fantov je velika, vsi si želimo nastopiti v Tokiu. Nemcev se ne smemo bati, jih pa seveda spoštujemo," pa pomočnik selektorja Sebastijan Škorc verjame, da je Slovenija lahko zmaga tudi proti močni Nemčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice