Šport
229 ogledov

Mariborčanke z najboljšo predstavo doslej, a spet brez niza

Nova KBM Branik Facebook
Slovenske predstavnice v elitnem evropskem tekmovanju so klonile proti favoriziranim Rusinjam.

Že dolgo časa je jasno, da odbojkarice Nova KBM Branika tekmicam v skupini B niso enakovredne, pred vsakim dvobojem pa imajo poleg boja po svojih najboljših močeh vendarle še cilj, da osvojijo niz.

Kljub novi okrepitvi, Američanki Tessi Ann Grubbs, ki je zamenjala poškodovano Loreno Lorger Fijok, jim tega tudi tokrat ni uspelo, občutek pa je, da so tokrat izmed vseh tekem lige prvakinj prikazale najboljšo predstavo, nudile najboljši odpor. Najbrž tudi po zaslugi tekmic, ki niso igrale v najmočnejši zasedbi in niso prikazale posebej blesteče igre, vsaj v prvih dveh nizih so imele težave s sprejemom.

Varovanke Radovana Gačiča, pri katerih je največ pokazala Majka Košenina, blizu osvojenega niza sicer niso bile, največ točk pa so osvojile v drugem, in sicer 21. Tako so le za točko zaostale za rekordnim letošnjim dosežkom iz drugega niza tekme proti ekipi Savino Del Bene Scandicci v Sieni. Prav Italijanke bodo zadnje tekmice Štajerk v ligi prvakinj, obračun v Mariboru bo čez 14 dni.

Začetek je sicer kazal na to, da se bodo Rusinje sprehodile skozi Luknjo. Povedle so z 8:2, a so domače hitro odgovorile in se z asom Grubbsove približale na 9:10. A sledila je nova serija točk visokih gostij, dosegle so šest zaporednih točk, odlične so bile predvsem v bloku. Vodile so že s 21:13, gostiteljice se niso predajale, a od preobrata so bile precej oddaljene.

Tudi v drugem nizu je ruska ekipa ves čas vodila, vendar do končnice nikoli več kot za šest točk. Bankirke so se po točki Košenine za 18:21 nevarno približale, nato pa storile napako na mreži, tako da se je ustavil njihov nalet. Ob koncu so uprizorile še enega, a zaostanka 18:24 vendarle niso izničile.

V tretjem nizu so gostje hitro povedle za osem točk, vodile tudi za 11 (12:23), toda domače nikakor niso želele, da se tekma konča, z borbenostjo so zaostanek znižale, za kaj več pa niso imele kakovosti.

Nova KBM Branik : Calcit Volley Liga prvakinj Šport Evropske velikanke brez milosti do slovenskih prvakinj

CEV liga prvakinj (skupina B), 5. kolo:

Nova KBM Branik - Lokomotiv Kaliningrad 0:3 (-17, -21, -18)
Košenina 16, Grubbs 13; Jurinska 13, Orlova po 13.

SREDA:
Savino Del Bene Scandicci - VakifBank Istanbul

LESTVICE:
1. Savino Del Bene Scandicci 10 (-1)
2. VakifBank Istanbul 9 (-1)
3. Lokomotiv Kaliningrad 8
4. Nova KBM Branik 0

(+/-) - št. odigranih tekem glede na druge klube

Komentarjev 4
  • rocono 08:23 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • brekimil 04:53 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • nimbcirria 02:07 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks