Šport > Nogomet
14064 ogledov

Iličić odgovoril, ali je Slovenec ali Hrvat

Josip Iličić Epa
Slovenski reprezentant igra v življenjski formi in je v središču pozornosti tudi pri naših južnih sosedih.

Josip Iličić je v tem tednu znova opozoril nase. S fantastičnim zadetkom v osmini finala Lige prvakov je tlakoval pot do zmage njegove Atalante (4:1) nad Valencio za lepo prednost pred povratno tekmo.

Eden najboljših strelcev Serie A ima za seboj pestro zgodbo. V bosanskem Prijedorju rojeni nogometaš je kmalu ostal brez ubitega očeta, njegova mama pa se je nato z malim Josipom in njegovim bratom Igorjem podala v Slovenijo.

Leta 2008 se je Iličić skoraj že podal v futsalske vode, a ga je Maribor odkupil od Interblocka za vsega 80.000 evrov in tam se je začela njegova pot navzgor.

josip iličić Jojo = Profesor! Šport Hrvati si lastijo Iličića! Slovenec z norim zadetkom obnorel svet

Iličić, po očetu hrvaške krvi, je eden najboljših nogometašev letošnjega italijanskega prvenstva, vse bolj prepoznaven je tudi v Evropi.

Josip Iličić | Avtor: Epa Epa

V pogovoru za hrvaški portal 24sata je razkril nekatere podrobnosti iz svoje kariere. Naši južni sosedi so se spraševali predvsem, kako so lahko takšen talent spregledali veliki hrvaški klubi, predvsem zagrebški Dinamo.

"Ne vem. Bil sem blizu Dinama, toda niso me hoteli. Pot me je vodila drugam. To, da bi se Hajduk kdaj zanimal zame, slišim prvič," je o zanimanju Zagrebčanov in Splitčanov dejal slovenski reprezentant.

Na Hrvaškem ob zadnjih Iličićevih predstavah mnogi obžalujejo, da Gorenjec igra za Slovenijo. A ofenzivni vezist ne obžaluje svoje odločitve.

"Odrastel sem v Sloveniji, ta država mi je dala vse in logično, da igram zanjo. Čeprav se počutim kot Bosanec, Hrvat in Slovenec. Rojen sem v BiH, družina živi na Hrvaškem in težko se je bilo odločiti. Toda Slovenija mi je ponudila vse in danes se ne sprašujem več, kaj bi bilo, če bi bilo. Kdo ve, kaj bi bilo, če bi izbral Hrvaško. Morda nikoli ne bi zaigral za reprezentanco," je pojasnil Iličić.

wlipzig Ste opazili? Šport Dresi Leipziga glavna tema pogovora na spletu

Leta 2018 je Iličić preživljal težke trenutke zaradi bolezni limfnega sistema, bil je v strahu za življenje. "Kar se je zgodilo Davideju Astoriju (soigralec, ki je umrl v hotelski sobi, op. a.), je bilo ves čas v moji glavi. Razmišljal sem, ali se bom še kdaj prebudil, ali bom še kdaj videl družino ... Zdaj na vse gledam drugače. Poglejte, kaj se je zgodilo (Siniši, op. a.) Mihajloviću. Zdaj poskušam uživati v vsaki stvari, v vsaki sekundi z družino in v vsakem nasmehu," je zaključil velemojster. 

Komentarjev 6
  • ambroz01 16:48 21.februar 2020.

    Ender3, ti si idiot!

  • Ender3 13:48 21.februar 2020.

    Iličič je čifur, ker žal Slovenija nima nogometašev, ima samo fuzbalerje 😎

Sorodne novice