Šport > Nogomet
3386 ogledov

Izkušeni novinar izzval Mourinha: "Lepo vas prosim!"

jose mourinho Epa
Močno oslabljeni Tottenham je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov klonil proti Leipzigu (1:0).

Leipzig je na prvi tekmi v Londonu nadigral moštvo Joséja Mourinha in si po zaslugi uspešno izvedene enajstmetrovke Tima Wernerja zagotovil lepo izhodišče pred povratno tekmo na domačem igrišču.

Mourinho je po porazu stopil v bran svojim varovancem in poudaril, da Tottenham ne bo prva ekipa, ki bi doma izgubila z 0:1 in si nato na povratni tekmi zagotovila napredovanje v naslednji krog tekmovanja.

Naloga ne bo lahka, saj Londončani v svojih vrsta pogrešajo Harryja Kana in Son Heung-Mina, vprašljiva pa je tudi forma nekaterih povratnikov po poškodbi.

"Res smo v težavah. Če bi bila to samo ena tekma, potem ne bi videl problema, a pred nami so tekme v FA pokalu in Premier League," je po v prvem intervjuju po tekmi potožil Mourinho. Ko ga je novinar vprašal, ali so Spursi v zadnjih 20 minutah tekme pokazali svoj pravi obraz, ga je "Edini" gladko zavrnil. 

"Lepo te prosim," je odvrnil portugalski strateg. "Kaj misliš s tem 'pravi Spursi'?" je dodal. "Spremenil si tempo, postavitev, igralci so več napadali," je komentiral izkušeni novinar Des Kelly. 

"Ah, daj no. Bodimo iskreni od fantov in povejmo, da so naredili vse, kar je bilo v njihovi moči. Ali veš, koliko treningov je oddelal Erik Lamela? Nobenega. Po poškodbi se je vrnil naravnost na igrišče in odigral 20 minut tekme v ligi prvakov. To je naša ekipa. Kot da bi se udeležili strelskega obračuna brez streliva. Naredili smo, kar smo lahko. Če bi zadeli prvi, potem bi bilo drugače. Ne strinjam se, da smo imeli srečo. Naš vratar je imel dve čudoviti obrambi. To ni sreča, ampak dober čuvaj mreže. Tudi njihov je dobro branil. Imeli smo tudi nekaj priložnosti. Hvala navijačem za podporo."

"Ne skrbi me zaostanek z 0:1, ker je rezultat odprt. Še vedno lahko napredujemo. Skrbi me, da so to igralci, ki jih imam na voljo za naslednjih ne vem koliko tekem. Če dva dni spet igramo. Lucas je bil na smrt utrujen, Bergwijn in Lo Celso tudi. Stvari lahko pogledamo iz dveh zornih kotov. Po eni strani sem ponosen na njih, ker so igrali fantastično. Po drugi strani pa je to naša realnost. V težavah smo."

José Mourinho

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice