Šport
106 ogledov

Froome se vrača po dolgotrajni poškodbi

Chris Froome Epa
Chris Froome je za spletno stran svoje ekipe Ineos dejal, da že sama vrnitev v kolesarsko karavano predstavlja veliko olajšanje.

Britanec Chris Froome se na tekmovanja vrača prihodnji v nedeljo na dirki po ZAE, potem ko je bil od junija lani na prisilnem počitku. Takrat je namreč na treningu z veliko hitrostjo priletel v zid in se huje poškodoval. Štirikratni zmagovalec dirke po Franciji si je zlomil desno stegnenico, komolec in nekaj reber, zdaj pa je po intenzivni rehabilitaciji pripravljen na naslednji korak proti osvojitvi novega naslova na julijskem Touru.

"To leto je zaenkrat potekalo odlično, ampak kljub temu ne smem imeti previsokih pričakovanj. Še vedno sem kar daleč od forme, ki sem jo imel lani na treningu pred dirko kriterija Dauphine. Potreboval bom nekaj časa, da bom znova v taki pripravljenosti," je za spletno stran Ineosa povedal Froome.

Štiriintridesetletnik je dejal, da je že več mesecev razmišljal le o povratku na tekmovanja. "Veliko olajšanje je že sama vrnitev v kolesarsko karavano. Zdi se mi, da sem dobil drugo priložnost za profesionalno dirkanje, potem ko sem doživel tako nesrečo. Tega ne jemljem kot nekaj samoumevnega," pravi Britanec.

Novembra je prestal zadnjo operacijo, ko so mu iz kolka odstranili metalno ploščo, iz komolcev pa vijake, kar mu je omogočilo, da je lahko znova v polnosti začel trenirati. Pretekli mesec je bil tudi na Kanarskih otokih, kjer je sodeloval na prvem pripravljalnem taboru svoje ekipe, kjer se je veliko posvečal pridobivanju moči v desni nogi.

Sedemdnevna dirka po Združenih arabskih emiratih, ki se bo začela v nedeljo, je po Froomovem mnenju idealen preizkus njegove pripravljenosti. "To bi moral biti dober kraj za testiranje mojih nog in za vrnitev v karavano," je prepričan Britanec, ki upa, da bo lahko pripomogel k dobremu ekipnemu rezultatu.

Pred letom dni je preizkušnjo v ZAE dobil Primož Roglič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice