Šport
1321 ogledov

Roglič dobil še enega hudega tekmeca za Tour de France

Chris Froome Epa
Odlilčni britanski kolesar s številnimi prestižnimi zmagami se vrača na sceno.

Štirikratni zmagovalec dirke po Franciji Chris Froome se osem mesecev po grozljivem padcu na kriteriju Dauphine vrača na dirke, so danes sporočili iz njegove ekipe Ineos. 

Štiriintridesetletni kolesar je bil od junija lani na prisilnem počitku, ko je na treningu z veliko hitrostjo priletel v zid in si zlomil desno stegnenico, komolec in nekaj reber.

"Froome se bo na tekmovališča vrnil na dirki po ZAE naslednji mesec, saj je opravil pomemben korak na poti do popolnega okrevanja po junijskem padcu na kriteriju Dauphine," so sporočili iz britanske ekipe.

"Dobra novica. Na dirke se bom vrnil po ZAE," je tvitnil tudi Froome.

Prejšnji teden je njegova ekipa Ineos objavila njegove fotografije, kako na Kanarskih otokih sodeluje na prvem pripravljalnem taboru svoje ekipe vse od lanskega padca.

Dirka po ZAE bo od 23. do 29. februarja.

Britanec je sicer oktobra odpovedal načrtovano vrnitev na kriteriju Saitama na Japonskem. Novembra je šel spet pod nož, da so mu v bolnišnici v St. Etiennu iz kolka odstranili metalno ploščo, iz komolcev pa vijake. Ploščice v kolku naj bi pritiskale na mišico, kar je povzročalo bolečino.

Šef Ineosa Dave Brailsford je pred dnevi potrdil, da si Froome želi nastopiti na dirki po Franciji. "Seveda si Chris želi še petič dobiti Tour in trenutno trdo dela, da bi prišel do ravni, ki je za to potrebna," je sporočil Brailsford. Francoska pentlja tako ostaja veliki cilj Frooma to sezono.

Caleb Ewan po Avstraliji Po Avstraliji Šport Sprint Ewanu, Slovenca v ozadju
Komentarjev 1
  • Kangal 01:09 23.januar 2020.

    Najtežje se je boriti proti tistim, ki dosegajo zmage z dopingom in ob tem nihče ne reagira.