Šport
126 ogledov

Sprint Ewanu, Slovenca v ozadju

Caleb Ewan po Avstraliji Epa
Kolesarji na dirki po Avstraliji so opravili z drugo etapo.

Avstralski kolesar Caleb Ewan (Lotto Soudal) je zmagovalec druge etape na dirki po Avstraliji. V ciljnem sprintu je po 135,8 kilometra od Woodsida do Stirlinga ugnal Južnoafričana Daryla Impeyja (Mitchelton-Scott) in slavil svojo drugo zmago v sezoni, potem ko je bil najboljši že na klasiki Schwalbe v ponedeljek.

V zaključku sicer razgibane druge etape dirke po Avstraliji je s sprintom prvi začel Impey, ki pa ga je zanesljivo po levi strani ugnal domačin Ewan, ki si je z zmago prikolesaril deset bonifikacijskih sekund in skupno vodstvo. To je bila druga zmaga mladega Avstralca v Stirlingu, kjer je slavil že pred dvema letoma.

"Včeraj se stvari niso odvijale po načrtih, zato smo se po etapi eno uro z moštvom pogovarjali, kaj bi lahko storili bolje," je dejal 25-letni sprinter moštva Lotto Soudal in nadaljeval: "Fantje so opravili odlično nalogo. V zaključek so me pripeljali v izjemnem položaju."

V zadnjem delu preizkušnje je prišlo do padca, v katerega so bili udeleženi favorita za končno zmago Britanec Simon Yates (Mitchelton-Scott) in Avstralec Richie Porte (Trek-Segafredo) ter sprinter Italijan Elia Viviani; vsi so jo odnesli z odrgninami.

Tretje mesto v etapi je zasedel še en domačin Nathan Haas (Cofidis), obeh slovenskih kolesarjev pa ni bilo pri vrhu. Luka Pibernik je z zaostankom štirih minut in 16 sekund zasedel 85. mesto, Domen Novak (oba Bahrain-McLaren) pa je v cilj pripeljal kot 132., in sicer sedem minut in 34 sekund za zmagovalcem.

Avstralec je prevzel tudi majico vodilnega, ki jo je nosil Irec Sam Bennett (Deceuninck - Quick Step), zdaj drugi v skupni razvrstitvi. Tretji je Impey s sekundo zaostanka. Pibernik je 60., Novak pa 128.

V četrtek kolesarje čaka tretja, 131 kilometrov dolga etapa z začetkom v Unleyju ter gorskim ciljem na Paracombu.

Sam Bennett Po Avstraliji Šport V novi ekipi takoj do zmage

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.