Šport
1984 ogledov

Na eni največjih dirk uvoda sezone gledalec povzročil grd padec (video)

Matteo Jorgenson Reševalni pas/Twitter
Mladega Američana je v samem zaključku 2. etape Dirke po Provansi s kolesa zbil nespreten gledalec.

Mladi ameriški kolesar ekipe Movistar Matteo Jorgenson je za svoj grd padec med sprintom za zmago tekom druge etape Dirke po Provansi okrivil gledalca, ki naj bi ga zbil s kolesa.

21-letnik je tako znotraj zadnjih stotih metrov preizkušnje grdo pristal na tleh, nespretnega gledalca pa je okrivil, da ga je morda stal celo prve zmage med profesionalci.

Razočaranje mladega Američana je precej upravičeno, saj je zaradi pandemije koronavirusa ter številnih odpovedi Dirka po Provansi z licenco pro ena izmed največjih in najbolj prestižnih dirk z začetka sezone, saj so dosedanjih pet izvedb dirke dobila le največja imena kolesarstva, kot so Thomas Voeckler, Rohan Dennis, Alexandre Geniez, Julian Alaphilippe ter Nairo Quintana.

Kamere sicer tekom prenosa niso najbolje ujele samega padca, a so se kasneje na spletu pojavile fotografije, ki prikazujejo gledalca v rdeči jakni, kako se tik pred stikom s kolesarjem neprevidno nagiba preko ograd na cesto.

Jorgenson je v trenutku incidenta na sedmem mestu ob sami ograji na levi strani glavnine začel s sprintom ter je bil v lepi poziciji za največji uspeh v mladi karieri, a je na koncu grdo pristal na tleh, na srečo pa jo je odnesel brez hujše poškodbe.

"Škoda je, da sem bil na tak način prikrajšan za pravo priložnost za mojo prvo profesionalno zmago," je preko socialnih omrežij zapisal Jorgensen, preden je udaril po Mednarodni kolesarski zvezi zaradi nedavnih sprememb pravil ter prepovedi uporabe določenih aerodinamičnih pozicij tekom vožnje:

"Kaj ko bi se vsi skupaj rajši osredotočili na resnične varnostne težave v našem športu. To so ograde ter številne ovire na cesti, NE PA POZICIJA KOLESARJA."

Tadej Pogačar vs Primož Roglič Kolesarji besnijo Šport "Tadej, pazi! Če Mednarodna kolesarska zveza izve, kaj počneš..."

Jorgenson je bil sicer le ena izmed žrtev zahtevnega cilja 170 kilometrov dolge etape od Cassisa do Manosqua. Pred tem sta v samem zaljučku padla tudi dva izmed glavnih favoritov dirke, Alaphilippe (Deceuninck Quick Step) in Aleksander Vlasov (Astana).

Etapno zmago je tako slavil Alaphilippov sotekmovalec Davide Ballerini, ki je dobil tudi uvodno etapo dirke in tako še povečal vodstvo v skupnem seštevku, katerega pa bo težko zadržal, saj jih že v soboto čaka odločilna etapa z vzponom na Mont Ventoux, ki bi se morala izkazati za prezahtevno za italijanskega sprinterja.

Matej Mohorič Kolesarji ogorčeni Šport UCI prepovedala manever, ki ga je iznašel slovenski šampion
Komentarjev 1
  • Pepe007 17:00 13.februar 2021.

    Nesposobnost organizatorja.

Sorodne novice