Šport
33615 ogledov

Je šel Roglič predaleč?

Tadej Pogačar vs Primož Roglič Profimedia
Vodja kolesarske ekipe Ineos Grenadiers je opozoril na nekorektnost nekaterih izjav na račun zmagovalca Toura Tadeja Pogačarja.

Dave Brailsford, vodja kolesarske ekipe Ineos Grenadiers, meni, da so bile izjave Primoža Rogliča in Toma Domuolina (oba Jumbo-Visma) po lanski senzacionalni zmagi Tadeja Pogačarja (Team UAE Emirates) na dirki po Franciji "čustvene, nelogične in prav nič racionalne."

Jumbo Visma Noče na Tour Šport Jumbovec o pomoči Rogliču: "Če je to tisto, kar moram storiti ..."

Pogačarju je v zaključku francoske pentlje uspel neverjeten preobrat, ko je z briljantnim kronometrom izničil ves zaostanek za Rogličem in si zagotovil skupno zmago. Nad mladega Slovenca se je nato vsul plaz neokusnih, neosnovanih in nedokazanih obtožb o uporabi dopinga, zelo daleč pa je v tem pogledu šel nekdanji francoski kolesar Stephane Heulot, ki je Pogačarju očital "nemogočo vožnjo" v nasprotju z zakoni fizike.

Tadej Pogačar vs Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia
Pogačarjevo zmago so težko sprejeli tudi pri Jumbo-Vismi, kjer so se sicer vzdržali obtožb o uporabi prepovedanih poživil, sta pa za nekaj razburjenja z izjavami v dokumentarnem filmu Code Yellow poskrbela Roglič in njegov moštveni kolega Dumoulin.

"Morali bomo izračunati, kakšna moč je potrebna za tako hitrost. To je drug nivo. Ne razumem. Če lahko kolesariš s takšno močjo, potem bi moral z eno nogo dobiti vsako etapo," je dejal Roglič, ki je v skupnem seštevku končal na drugem mestu.  "Pogačar vozi kolo kot rudar. Ne razumem, kako je bil lahko minuto in pol hitrejši," je pristavil Dumuolin.

dumoulin roglič | Avtor: Epa Epa

Po mnenju Brailsforda so bile izjave na račun Pogačarja nekorektne, vendar jih kolesarjema Jumbo-Visme ne gre zameriti, ker so bile izrečene v afektu. 

"S takšnimi izjavami je treba biti nadvse previden. Izkušnja je bila zelo boleča za Jumbo-Vismo. To je bil popoln izliv čustev, ki so bila nelogična in neracionalna. Nepravično bi bilo, če bi jima zamerili besede, ki sta jih izrekla takoj po koncu dirke. Jaz bi jim pogledal skozi prste. Ne bi upošteval ničesar, kar je bilo izrečeno v tistem stanju," je za The Guardian komentiral Brailsford.

brailsford | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.