Šport
232 ogledov

Zvezdnik že na prvi dirki sezone zlomil roko

Michael Valgren Reševalni pas/Twitter
Danski kolesarski zvezdnik bo moral na operacijo.

Michael Valgren, eden najboljših danskih kolesarjev, tudi že zmagovalec klasike Amstel Gold Race, je že na prvi letošnji preizkušnji, uvodni etapi dirke Etoile de Besseges, doživel nesrečo. Pri padcu med etapo, ki jo je sicer dokončal, si je zlomil roko, to je pokazal rentgenski posnetek poškodbe.

Valgren, ki letos nastopa v dresu nove ekipe, EF Education-Nippo, v katero je prestopil iz NTT Pro Cycling, bo moral na operacijo, a upa, da bo nared za spomladanske klasike, poroča cyclingnews.com.

"To ni najboljši začetek, a tolažim se z dejstvom, da je naprej lahko le boljše. Super je bilo dirkati s fanti, čeprav le en dan, sem resnično užival v vzdušju in vem, da je pred ekipo lep teden," je dejal Valgren.

Prvo etapo 51. dirke Etoile de Besseges, na kateri ni Slovencev, je odločil sprint glavnine, v njem sta Francoza Christophe Laporte in Nacer Bouhanni ugnala nekdanjega svetovnega prvaka Danca Madsa Pedersena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice