Šport
2640 ogledov

Jumbovec o pomoči Rogliču: "Če je to tisto, kar moram storiti ..."

Jumbo Visma Profimedia
Novozelandski kolesar v moštvu Primoža Rogliča se želi izogniti nastopu na dirki po Franciji.

George Bennett (Jumbo-Visma) je na letošnji dirki po Franciji pripravljen priskočiti na pomoč moštvenemu kolegu Primožu Rogliču, če bo tako od njega zahtevala ekipa, vendar upa, da se to ne bo zgodilo.

Bennett je sicer eden izmed glavnih kandidatov Jumbo-Visme, ki bi lahko na francoski pentlji vskočili namesto Toma Dumoulina, potem ko je ta nepričakovano oznanil začasno prekinitev kariere.

"Težko bi rekel, da sem to pričakoval," je odločitev Dumoulina komentiral Bennett. "Zelo odkrito je govoril o stresu, ki ga je občutil. Mislim, da bo mu bo premor zelo koristil. Lahko se bo oddaljil od pričakovanj drugih in zbistril svoje misli, kar mu bo pomagalo, da bo spet našel ljubezen do tega športa," je dodal.

bennet roglič | Avtor: Epa Epa
Bennett ima v prihajajoči sezoni visoke ambicije na olimpijskih igrah v Tokiu, zato upa, da ga v moštvu ne bodo silii v nastop na dirki po Franciji. Kilometrino pred spektaklom v deželi vzhajajočega sonca bi raje nabiral v Italiji.

"Malokrat se zgodi, da kolesar noče nastopiti na Touru, a res si želim dobrega rezultata na OI. Če bi me vpolicali v ekipo za Tour, bi bila to katastrofa za moje olimpijske igre. Katerokoli drugo leto bi z veseljem nastopil na Touru. To je moja najljubša dirka. Obožujem ga, toda ne v olimpijski sezoni," je priznal Novozelandec.

Bennet bi moral lani nastopiti na Giru, a se je po prestavitvi OI znašel v ekipi za Tour, kjer je skupaj z Domuolinom, Seppom Kussom, Woutom van Aertom in Robertom Gesinkom pomagal Primožu Rogliču. Slovenec je bil vse do odločilnega kronometra v v odličnem položaju za skupno zmago, a ga je na koncu presenetil izjemni Tadej Pogačar.

Roglič bo letos ponovno napadel prestižno lovoriko, pri tem pa lahko računa tudi na pomoč Bennetta, ki se je, če bo tako želela ekipa, pripravljen odpovedati celo olimpijskim sanjam. "Če je to tisto, kar moram storiti, potem bom to tudi storil. Ne bom se pritoževal ali delal drame. Temu cilju se bom posvetil z dušo in telesom," je obljubil 30-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice