Šport
719 ogledov

Pogačar ni le izjemen kolesar, temveč tudi velik človek

tadej pogačar Epa
Slovenski kolesar se je odzval povabilu k dobrodelni akciji.

Leo klub Slovenska Bistrica skupaj s časnikom Večer od danes do 15. februarja preko spleta draži rumeno majico lanskega zmagovalca tritedenske kolesarske dirke po Franciji Tadeja Pogačarja. Izkupiček dražbe, ki ga bodo razdelili skupaj s CSD Slovenska Bistrica, bo v celoti namenjen socialno ogroženim družinam v okolici Slovenske Bistrice.

Lanska dirka po Franciji, največja kolesarska preizkušnja na svetu, je še danes prisotna v navijaških srcih Slovencev. Na odločilnem kronometru Tour de Francea je zmagal Pogačar, prehitel do tedaj vodilnega rojaka Primoža Rogliča in tako slavil na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu.

Na stopničkah sta rojaka stala z ramo ob rami, a rumeno majico je lahko oblekel le eden. Pogačarja ne odlikujejo samo močne noge, ampak tudi veliko srce, saj je eno od podpisanih prestižnih majic z dirke podaril za dobrodelno dražbo Leo klubu Slovenska Bistrica, ki bo z zbranim denarjem olajšal stiske socialno najšibkejšim iz tega kraja, so zapisali pri Večeru.

brailsford Nekorektno Šport Je šel Roglič predaleč?

"Ponosni in veseli smo, da se je naši prošnji odzval Tadej Pogačar in nam podaril rumeno majico, ki jo je tudi podpisal. Njegov športni uspeh je lani obnorel Slovenijo, sedaj pa verjamemo, da nas lahko s skupnimi močmi ponese še dlje. Slovenija je lansko jesen dihala z našimi kolesarji in jih zvesto spremljala v boju za resnično prestižen naslov. Sedaj pa si želimo, da skupaj s to energijo in vnemo dražimo to najbolj sijočo majico našega zlatega kolesarja in skupaj pomagamo," je za Večer dejal Anej Dukarič, vodja projekta in član Leo klub Slovenska Bistrica.

"Družinam bomo pomagali z najnujnejšimi stvarmi, pri nakupu hrane, oblačil, šolskih potrebščin, plačilu položnic ..."

Pogačar je že nekaj predmetov daroval za dražbe v dobrodelne namene, med njimi pikčasto majico, čelado in tudi rumeno majico za dražbo ob desetletnici projekta Botrstvo, ko so na Valu 202 zbrali rekordnih 47.009 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.