Šport
23509 ogledov

V tragediji na Storžiču umrl tudi nekdanji zmagovalec etape Dirke po Sloveniji

Marko Žepič Facebook
Od svojega nekdanjega člana so se čustveno poslovili pri Kolesarskem klubu Kranj.

Po Sloveniji še vedno odmeva sobotna tragedija v Kramarjevi smeri v severni steni Storžiča, v kateri so tragično ugasnila tri življenja.

V snežnih plazovih so tako življenje izgubili najboljša slovenska alpinistka iz leta 2009, Mariborčanka Maja Lobnik, izkušeni alpinist in gorski reševalec, Tržičan Slavko Rožič, ter tudi nekdanji kolesar Save, 41-letni Kranjčan Marko Žepič, od katerega se je njegova kolesarska ekipa poslovila s čustvenim zapisom.

"Sporočamo žalostno vest, da je v sobotni nesreči pod Storžičem tragično preminil naš nekdanji kolesar Marko Žepič. Svojcem izrekamo globoko sožalje. Marko, počivaj v miru!" so zapisli pri Kolesarskem klubu Kranj.

Sporočamo žalostno vest, da je v sobotni nesreči pod Storžičem tragično preminil naš nekdanji kolesar Marko Žepič. Svojcem izrekamo globoko sožalje. Marko, počivaj v miru!

Posted by Kolesarski klub Kranj on Sunday, February 14, 2021

Žepič bo slovenskim ljubiteljem kolesarstva najbolj ostal v spominu po presenetljivi zmagi 2. etape Dirke po Sloveniji leta 2002, ko je dobil etapo s ciljem v Ptuju, po kateri je tudi oblekel majico vodilnega kolesarja na dirki.

Nekdanji kolesar je bil član alpinističnega odseka Kranj, v tragediji pa je hudo nastradal tudi njegov soplezalec, a je nesrečo preživel.

Izkušena ekipa alpinistov je bila žrtev razmer, katere je krojil veter, in so se nenadoma poslabšale, je razlog za tragedijo sporočila Gorska reševalna služba Tržič.

Plaz Tragično Slovenija Novo o tragediji s Storžiča: Tri naveze po dva planinca, sledilo je tole ... plaz Bovec SNEŽNI PLAZOVI Gorenjska Grozljiva smrt treh planincev na Storžiču, dva poškodovana
Komentarjev 2
  • TistoPravo 20:20 15.februar 2021.

    Ljudje moji prosim vas, ne hodite več na test v Alpe. To ni cepivo, ki bi reševalo življenja. Hujših posledic napačne odločitve posameznikov nebi mogle prinest. Moje sožalje svojcem

  • Pepe007 19:41 15.februar 2021.

    Sožalje svojcem.

Sorodne novice