Šport
3048 ogledov

Radost v Jumbo-Vismi! Zvesti Rogličev pomočnik: "Na to sem čakal 10 let!"

George Bennett Reševalni pas/Twitter
Izjemni Novozelandec George Bennett se po letih čakanja končno lahko pohvali z naslovom državnega prvaka.

Eden najbolj skromnih ter nesebičnih ljudi v svetu kolesarstva, Novozelandec George Bennett, se po dveh srebrnih medaljah končno lahko veseli naslova državnega prvaka, potem ko je v nedeljo dobil cestno preizkušnjo novozelandskega državnega prvenstva v Cambridgu.

Njegove zmage, katero je dosegel s prednostjo skoraj dveh minut, potem ko je večkrat silovito napadel ter 8 kilometrov pred koncem tudi končno zlomil odpor konkurence, so se izjemno razveselili tudi v moštvu Jumbo-Visme, kjer so bili navdušeni, da je njihov izjemni "Kiwi", ki je v dresu nizozemske ekipe neprestano žrtvoval svoje ambicije v dobro preostalih kolesarjev, končno prišel do tako težko pričakovanega naslova.

Bennett je cestno državno prvenstvo že dvakrat končal na drugem mestu, potem ko ga je leta 2013 premagal Hayden Roulston, lani pa Shane Archbold, prav tako pa je še eno drugo mesto osvojil v petek na kronometerski preizkušnji. Tokrat pa je suvereno porazil konkurenco, izmed katere je sprint za drugo mesto dobil Mark Stewart pred Michaelom Torcklerjem.

"Deset let sem čakal na to lovoriko. Vedno sem si želel priboriti dres državnega prvaka in ga imeti čast nositi celo leto. To je resnično nekaj posebnega.  Resnično se še niti dobro ne zavedam tega. Prepričan sem, da se bom odpravil domov in tam bom le lahko razmišljal o tem, kaj bom imel čast nositi celo leto. Resnično sem vesel ob misli na to," je bil po nastopu navdušen eden najbolj zvestih pomočnikov našega Primoža Rogliča.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by George (@georgenbennett)

Izjemni Novozelandec je namreč eden ključnih členov pri Primoževem napadu na skupni seštevek največjih dirk na svetu. Rogliču je tako z zelo dobrimi nastopi pomagal do zmage na lanski Vuelti, za Slovenca pa se je raztrgal tudi na Dirki po Franciji, kljub temu da je padel že na prvi etapi in je moral do konca dirke kolesariti z grdo poškodbo in hudimi bolečinami.

Primožu se je podredil tudi ob Rogličevi prvi zgodovinski zmagi na Vuelti, kljub temu da je ekipa sprva prav Bennettu obljubila, da bo vloga kapetana na Dirki po Španiji pripadla njemu, če pred tem žrtvuje svoje ambicije in pomaga Stevenu Kruijswijku v boju za Tour. A ko se je na koncu Roglič odločil, da ima dovolj moči za napad na Vuelto, se mu je Bennett zvesto umaknil ter mu prepustil mesto vodje v ekipi, nato pa je sam ob Seppu Kussu opravil največ dela za zgodovinsko prvo slovensko zmago v skupnem seštevku katere izmed znamenitih tritedenskih dirk.

Primož Roglič Vuelta | Avtor: Epa Epa

Prav zaradi njegove podrejenosti moštvu so se Bennettove zmage izjemno razveselili v njegovi ekipi, ki bo tako ob Rogličevem imela v svojih vrstah še drugi dres državnega prvaka (Amund Grondahl Jansen, ki je nosilec norveškega, je vmes okrepil kolesarsko ekipo Team Bike Exchange op. p.)

"Resnično sem ponosen, da bom lahko oblekel ta dres. Da ga ponesem v Evropo in z njim predstavljam Novo Zelandijo v svetu kolesarstva. To je res posebna stvar," je po 10-letnem čakanju zaključil Bennett.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice