Šport
1448 ogledov

Giro d'Italia v Sloveniji, pripeljal ga je nogometni trener!

Nova Gorica Facebook Pogled na Novo Gorico.
Slovita dirka bo dvakrat zavila tudi izven italijanskega škornja.

Petnajsta etapa se bo začela in končala v Italiji, potekala bo od Gradeža do Gorice, vmes bo zavila tudi v Slovenijo, in bo po navedbah italijanskih prirediteljev idealna za sprinterje.

Letošnji Giro d'Italia bo sicer potekal od Torina do Milana od 8. do 30. maja, so povedali organizatorji na današnji predstavitvi dirke.

tadej pogačar Dirka po ZAE Šport Pogačar ostaja trdno v sedlu

Dirka bo obiskala 14 od 20 italijanskih pokrajin, dvakrat pa bo zavila tudi izven italijanskega škornja, poleg slovenske bo prečkala tudi švicarsko mejo.

Letošnja izvedba druge največje kolesarske večtedenske dirke na svetu bo imela 21 etap, med temi dve vožnji na čas, šest sprinterskih etap ter sedem za gorske kolesarje, med temi se jih bo šest končalo s ciljem na vzponu. Rekordna bo skupna višinska razlika doslej, 46.900 m.

Občini Brda in Nova Gorica sta v izjavi za javnost zaslugo za prečkanje Gira po slovenskem ozemlju pripisali italijanskemu nogometnemu trenerju slovenskega rodu Edyju Reji ter izjemno dobrim čezmejnim odnosom.

"Edy Reja je za briško in goriško čezmejno območje in zgodovino ob sproščujoči kolesarski turi po Brdih navdušil pristojnega za kolesarsko dirko Giro d'Italia za področje dežele Furlanije Julijske krajine Enza Cainera. Nenazadnje so Brda z goriškim območjem prava kolesarska poslastica, ne samo v najtoplejših mesecih, temveč kar 365 dni v letu, kar je gotovo magnet za kolesarske navdušence," so zapisali v izjavi mestne občine Nova Gorica.

Zamisel, da bodo Brda po 20 letih ponovno prizorišče dela etape Gira, je pred letom dni takoj navdušila tudi briškega župana Franca Mužiča, ki je o priložnosti, da se najbolj gledana italijanska kolesarska bitka za roza majico zapelje skozi Brda in Novo Gorico, goriške kolege seznanil v začetku jeseni 2020.

Giro d'Italia | Avtor: Epa Epa

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.