Šport
945 ogledov

Podoživite epski obračun Pogačarja in Yatesa

Tadej Pogačar Profimedia
Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Združenih arabskih emiratih od Al Aina do gorskega cilja na Jabel Hafeet (166 km).

V dvoboju za etapno zmago je Tadej Pogačar ugnal lanskega zmagovalca Britanca Adama Yatesa (Ineos Grenadiers) in ima zdaj v skupnem seštevku dirke pred njim 43 sekund prednosti.

Tadej Pogačar Dirka po ZAE Šport Pogačarju epski spopad velikanov na kraljevski etapi

Pogačarjeva ekipa UAE Team Emirates je sicer ves čas mirno nadzorovala dogajanje, šest kilometrov pred koncem pa so ritem na poslednjem 11-kilometerskem vzponu začeli narekovati kolesarji Ineos Grenadiers za svojega kapetana Yatesa in boj za etapno zmago se je začel.

Pet kilometrov pred koncem je bilo jasno, da sta najmočnejša Pogačar in Yates, hitro pa je od zadnje trojice odpadel tudi Američan z nekaj slovenske krvi, Sepp Kuss (Jumbo-Visma), ki je bil edini, ki je prvima favoritoma vsaj nekaj časa še lahko sledil.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Lansko sezono je Pogačar na Jabel Hafeet (povprečni naklon 6,8 %) zaostal le za Yatesom, ki je tudi letos močno napadel štiri kilometre pred koncem.

Pogačar pa se tokrat ni pustil presenetiti, Britanec pa je vedno znova poskušal z napadi tudi v želji, da bi nadoknadil čim več časa v boju s preostalimi tekmeci, ki so začeli vse bolj zaostajati. Ker se Pogačarja ni mogel znebiti, je zadnji, bolj položen del ponudil slovenskemu zvezdniku priložnost za etapno zmago.

Pogačar je napadel 400 metrov pred ciljem, v zavitem delu pa je imel več moči od Yatesa in slavil še 18. zmago v karieri, drugo etapno na dirki po ZAE.

Izjemni Slovenec je tekom zadnjega 400-meterskega odseka dosegel naravnost neverjetne številke. Kljub vožnji na rahel klanec je razvil celo najvišjo hitrost 57,2 km/h, celoten sektor pa je odvozil s povprečjem 54,4 km/h.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.