Uporabno
7569 ogledov

Primož in Lora na poti novih uspehov

Primož in Lora Nova KBM in Abanka
Slovenski kolesarski as in njegova življenjska sopotnica z novimi cilji ...

Kolesar Primož Roglič, slovenski športnik leta 2020, in Lora Klinc, avtorica knjige Kilometer nič in Primoževa življenjska sopotnica, sta postala ambasadorja združitve Nove KBM in Abanke. 

Profesionalnost, ambicioznost biti najboljši in zaupanje

Primož Roglič je v zgoščeni sezoni 2020 nastopal zelo uspešno in poskrbel za številne srečne trenutke med koronakrizo. Poleg drugega mesta na francoskem Touru in ponovne zmage na španski Vuelti, je slavil tudi na klasiki Liège-Bastogne-Liège. Ob koncu tekmovalnega obdobja se je Zasavec spet zavihtel na vrh lestvice Mednarodne kolesarske zveze.

Primoževa življenjska sopotnica in mamica njunemu sinčku Lora Klinc je kot ljubezniva opora športnemu asu ganila srca Slovencev in Slovenk. Vsem je ostala v spominu predzadnja etapa dirke po Franciji, na kateri je Primož Roglič dosegel drugo mesto, čeprav je nosil rumeno majico kar 11 etap in je večina pričakovala njegovo končno zmago. "Življenje nas postavlja pred krvave preizkušnje. Ponosno stojim s teboj, še vedno moj heroj." je tedaj na socialnem omrežju z zapisom ganila Lora. 

Zdaj je priljubljen parček postal ambasador združitve Nove KBM in Abanke ter storitev banke, predvsem pa promotorja zdravega načina življenja tako med zaposlenimi Nove KBM kot širše. Sodelovala bosta tudi pri dobrodelnih aktivnostih banke. Novo KBM z njima povezujejo iste lastnosti in vrednote: profesionalnost, ambicioznost biti najboljši in zaupanje.

Ne le uspehi, tudi odnos

Primož Roglič je športnik, ki ne navdihuje le Slovencev, ampak ves svet. Ne le zaradi športnih uspehov, temveč tudi zaradi načina komunikacije, odnosa do ekipe, navijačev, konkurentov in športa nasploh. Navdihuje nas s kariero, v kateri se je iz odličnega skakalca prek padcev razvijal v najboljšega kolesarja na svetu.

Naj spomnimo, leta 2007 je Primož užival status enega najobetavnejših slovenskih smučarskih skakalcev. Pri komaj 16 letih je v dolini pod Poncami slavil na tekmi celinskega pokala in se z velikimi koraki vzpenjal proti vrhu tega zimskega športa. Leta 2007 je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Trbižu osvojil zlato, leto prej pa v Kranju srebro. Sezono 2006/2007 je končal na osmem mestu v skupnem seštevku celinskega pokala.

Primož Roglič in Lora Klinc | Avtor: Profimedia Profimedia
Nadobudni skakalec je skakal brez strahu in pri tem znal preceniti svoje sposobnosti. Predvsem psihične, kar bi ga lahko drago stalo 22. marca 2007, ko je grdo padel na Letalnici bratov Gorišek. Fizične posledice niso bile tako hude, še najbolj zaskrbljujoč je bil resen pretres mogžanov, zlomil je tudi nos. Po dolgotrajnem okrevanju se je vrnil na skakalnice in v naslednjih letih poskušal nadaljevati zgodbo smučarskega skakalca, a brez vidnejšega uspeha. 

Leta 2012 se je odločil za slovo od smučarskih skokov in se v enem letu prelevil v profesionalenga kolesarja. Ni treba posebej poudarjati, da je bila njegova odločitev še kako pravilna. Na poti do statusa elitnega kolesarja je preskočil marsikatero stopnico in v samo nekaj letih nanizal kopico zavidljivih uspehov. 

Uspehe je dosegal skupaj z Loro, ki ga ves čas podpira in mu svetuje.  Srce našega vrhunskega kolesarja je Hočanka, ki je magistra evropskih študij, osvojila pred osmimi leti. Spoznala sta se, ko je bil Primož se skakalec, a sta bila takrat le dobra prijatelja. Par pa sta postala pred približno osmimi leti, ko se je že ukvarjal s kolesarstvom.

Povečali število donacij

"V Novi KBM tradicionalnim partnerjem na področju družbene odgovornosti ostajamo zvesti tudi v teh, za šport in kulturo, težkih časih, ko spremljanje dogodkov v živo ni mogoče. Razumemo njihove izzive in potrebe, zato smo mnoga sodelovanja v začetku tega leta še nadgradili. Izrazito smo povečali število donacij za najranljivejše skupine in z nakupom e-tablic omogočili izobraževanje od doma skoraj 200 otrokom. Zavedamo se, da smo skupaj močnejši. Sodelovanje z Loro in Primožem je zame še en primer takšnih dejanj in razmišljanja," je povedal predsednik uprave Nove KBM John Denhof.

V Novi KBM z dolgoletno tradicijo in vpetostjo v širše okolje, v katerem delujejo, aktivno uresničujejo strategijo družbene odgovornosti, s čimer prispevajo k višji kakovosti življenja ter k razvoju športa, kulture in prostovoljstva. Zato ne preseneča, da so s Primožem Rogličem in Loro Klinc našli skupne cilje, ki temeljijo na zaupanju in medsebojni podpori ob premagovanju številnih izzivov.

Za letošnjo jesen planirajo tudi skupne dobrodelne akcije, kjer bodo zbirali denar za ranljive skupine. Skupnih dobrodelnih akcij bo največ po Primoževi sezoni.