Šport
599 ogledov

Največji rival obeh Slovencev priznal kruto realnost

Primož Roglič in Egan Bernal Profimedia
Kolumbijec je pri vsega 22 letih dobil Dirko po Franciji leta 2019 in izgledalo je, da ima ves svet na dlani. Toda kako so se stvari v zadnjem letu spremenile...

Egan Bernal, eden največjih konkurentov obema slovenskima kolesarskima šampionoma na največjih dirkah na svetu, je v nedavnem pogovoru tazkril, da se je že sprijaznil, da se bo moral tudi celotno leto 2021 ubadati z bolečinami v hrbtu.

Zmagovalec Dirke po Franciji iz leta 2019 je lani predčasno predal svojo obrambo naslova, potem ko je dirko zapustil po 15. etapi, saj zaradi bolečin več ni mogel nadaljevati, prav tako pa je že izgubil toliko časa, da je bil izven boja za najvišja mesta.

Egan Bernal | Avtor: Profimedia Profimedia

Od takrat dalje je v domovini skušal okrevati po kroničnih bolečinah v hrbtu, oktobra pa je razkril, da do težav prihaja zaradi neenakomerne dolžine njegovih nog, ki povzroča skoliozo hrbtenice, ter da bo za odpravo težave potrebno dolgo obdobje rehabilitacije.

Bernal je nato sploh prve nastope po lanskem Touru zabeležil v začetku letošnjega februarja, ko se je najprej udeležil dirke Etoile de Besseges, kjer je celotno dirko spremljal nekoliko iz ozadja in jo končal na 64. mestu, nato pa še dosti bolj odmevne Dirke po Provansi.

Egan Bernal | Avtor: Profimedia Profimedia

Tu je z drugim mestom na etapi, ki se je končala z vzponom na Mount Ventoux, ter tretjim v skupnem seštevku nakazal, da bi bile lahko težave s hrbtom že del preteklosti. 24-letnik je brez težav odbil vse napade Juliana Alaphilippa, na koncu pa je (morda tudi zaradi ekipne taktike, saj ni želel loviti sotekmovalca) zaostal le za moštvenim kolegom Ivanom Soso.

Bernal je izgledal zelo zadovoljen  s svojim vzponom na Mont Ventoux in mnogi so že pomislili, da ga bo letos nemogoče zaustaviti, a je svoje navijače razočaral s priznanjem, da so bolečine še zelo prisotne ter da bi znale vplivati na razplet sezone.

Egan Bernal | Avtor: Profimedia Profimedia

"Hrbet me na sobotni etapi morda res ni tako močno bolel, toda še vedno čutim bolečine," je priznal kruto realnost po dirki, katero je v skupnem seštevku zaključil le za zmagovalcem Soso in drugouvrščenim Alaphilippom ter pojansil: "Te ne bodo preprosto izginile, celotno sezono se bom moral ubadati z njimi. Toda vseeno me to drugo mesto (na etapi) navdaja z optimizmom pred naslednjimi dirkami."

Bernal naj bi se sicer skupaj z vodstvom ekipe Ineos Grenadiers odločil, da si za glavni cilj sezone zastavi Dirko po Italiji, a če si po tej prvi tritedenski dirki sezone dovolj hitro opomore, še zmeraj niso izključili možnosti, da poizkusi na Touru zagreniti življenje obema Slovencema, ki veljata za dva izmed največjih favoritov dirke.

A tudi s popolnoma zdravim hrbtom bo težko konkuriral najboljšima kolesarjema lanskega leta...

Primož Roglič in Egan Bernal | Avtor: Epa Epa

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice