Šport
9031 ogledov

Kasnejši posnetki razkrili, za kako malo je Roglič ubežal katastrofi

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič bi prav lahko prekinil sezono, še preden jo je dobro začel.

Najboljši kolesar sveta zadnjih dveh let Primož Roglič je letošnjo sezono začel s slovito dirko Pariz-Nica. A že na prvi etapi letošnje sezone bi se mu skoraj pripetila katastrofa, ki bi lahko porušila načrte za celo leto.

Slovenski kolesar je sicer 166 kilometrov dolgo etapo po okolici Pariza na prvi pogled mirno končal na 45. mestu, z enakim časom kot zmagovalec in prvi nosilec rumene majice, Sam Bennett. Vse se je torej odvilo po pričakovanjih.

Sam Bennett | Avtor: Epa Epa

A šele kasnejši posnetki po koncu etape so razkrili, kako malo je manjkalo, pa bi bil že na prvi preizkušnji sezone Roglič udeležen v grd padec.

V samem zaključku etape je bil namreč režiser dirke osredotočen na boj za rumeno majico in zmagoviti sprint Bennetta, tako da smo popolnoma spregledali dogajanje v središču glavnine.

Znotraj zadnjega kilometra smo bili namreč priča grdemu padcu kolesarja francoske ekipe Groupama FDJ Milesa Scotsona, ki je nato povzročil množičen padec še nekaterih drugih kolesarjev.

Na omenjenem posnetku pa je razvidno, za kako malo se je nesreči ognil tudi slovenski šampion, ki je še za las pri precej veliki hitrosti uspel obvoziti nesrečne kolesarje, ki so se znašli na tleh.

Če bi zadel katerega od ležečih, bi zagotovo padel tudi Roglič, podobni padci pa so zelo pogost razlog za zlomljene ključnice in podobne poškodbe.

Na srečo se je slovenski kolesarski junak uspel ogniti tej katastrofi, saj bi se prav lahko zgodilo, da bi že po prvih 165 tekmovalnih kilometrih v letu moral prekiniti letošnjo sezono.

Primož Roglič Med prenosom Šport Nekdanji kolesar: "Primož, to je nezaslišano! Kaj počneš? Kaj se pa greš?"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.