Šport
33113 ogledov

Nekdanji kolesar: "Primož, to je nezaslišano! Kaj počneš? Kaj se pa greš?"

Primož Roglič Profimedia
Nekdanji britanski državni kolesarski prvak Adam Blythe je s svojo šalo dobro nasmejal kolesarski svet.

Prva etapa letošnje izvedbe slovite kolesarske enotedenske etapne dirke Pariz-Nica je to nedeljo minila precej mirno, saj je zmagovalca etape odločil sprint glavnine, tekom same etape pa se razen padca nesrečnega Richieja Porta ni pretirano dogajalo.

Komentatorja te dirke Rob Hatch ter nekdanji odlični britanski sprinter Adam Blythe sta tako nekoliko manj zanimivo dogajanje izkoristila za predstavitev glavnih favoritov dirke. Seveda je glavna beseda tekla o velikem slovenskem šampionu Primožu Rogliču.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

"Ko pogledam seznam udeležencev, seveda izstopa eno ime. Gre za kolesarja s številko 31, nosi rumen dres Jumbo-Visme, seveda govorim o Primožu Rogliču," je s predstavitvijo favoritov začel Hatch ter nadaljeval z naštevanjem neverjetnih dosežkov slovenskega kolesarja v zadnjih letih.

"Neverjetno, kakšen ima izkupiček na etapnih dirkah tekom zadnjih treh let. Zmagal je na devetih izmed štirinajstih etapnih dirk, katerih se je udeležil v tem času. Gre pravzaprav za serijo, ki traja že od aprila leta 2018, ko je dobil Dirko po Baskiji, pa vse do lanskoletne Dirke po Španiji."

"V tem času, so se glasile njegove uvrstitve: prvi, prvi, prvi, četrti, tretji, prvi, prvi, prvi, tretji, prvi, prvi, ni končal dirke, drugi in prvi. In ko ni končal dirke, je prepričljivo vodil na Kriteriju Dauphine, a zaradi padca ni mogel končati dirke. V zadnjih treh letih je samo enkrat startal etapno dirko ter jo končal, ne da bi se uvrstil na stopničke," je bil nad Rogličem navdušen Rob Hatch.

"To je nezaslišano! Kaj počne? Kaj se vendar gre? Da konča dirko brez stopničk!" pa se je na račun 4. mesta na Dirki po Franciji leta 2018 pošalil Adam Blythe, a takoj spremenil ton:

Adam Blythe | Avtor: Profimedia Profimedia

"Neverjeten dosežek, vsaka čast Primožu. Da se udeleži vsake dirke in počne to, kar pač počne...Fenomenalno! Da ves čas drži takšno formo in je preprosto najboljši! Ne uporabljam te besede kar tako, Roglič dejansko je najboljši izmed vseh! Veliko je kolesarjev, ki se osredotočijo zgolj na določene dirke, toda sam se udeleži vsake dirke le z enim namenom, da zmaga," je bil nad Slovencem navdušen Blythe.

"Potrebno je še omeniti, da to niso zmage na kakšnih manjših dirkah! Dobil je nekaj velikih tritedenskih dirk, na nekaterih je končal kot drugi, dobil je Dirko po ZAE, Tirenno-Adriatico, Dirko po Baskiji, nekajkrat Dirko Po Romandiji... To so resnično posebne dirke, sam pa je resnično poseben kolesar," pa je hvalospev o Rogliču zaključil Hatch.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice