Šport
2073 ogledov

Roglič ima še vedno vse pod kontrolo, rumena majica Bennettu

Sam Bennett Epa
Irec Sam Bennett (Deceuninck Quick Step) je prvi nosilec rumene majice na letošnji dirki Pariz-Nica.

Prvo etapo letošnje izvedbe slovite kolesarske dirke Pariz-Nica je po 166 kilometrih s ciljem v Saint-Cyr-l'Ecolu zahodno od Pariza dobil Sam Bennett, ki je v sprintu glavnine premagal Francoza Arnauda Démara (Groupama FDJ) in Danca Madsa Pedersena (Trek Segafredo).

Bennett je dvema etapnima zmagama na dirki po Združenih arabskih emiratih dodal še zmago na današnji uvodni etapi in potrdil dobro formo v uvodu v leto 2021.

Sam Bennett | Avtor: Epa Epa

Vsi favoriti so končali v času glavnine. Prvi favorit dirke, Slovenec Primož Roglič, je dirko končal na 45. mestu, z enakim časom kot zmagovalec. V skupnem seštevku pa zaradi nekaterih bonifikacijskih sekund zaseda 46. mesto in za Bennettom zaostaja za 10 sekund.

Žal pa je na dirki grdo padel izjemni Avstralec Richie Porte, ki je svoj nastop na letošnji preizkušnji, ki se bo končala prihodnjo nedeljo, že končal.

Primož Roglič Ena najtežjih dirk Šport Roglič in Jumbo-Visma: "Tu smo, da zmagamo!"

Etapo je sicer prvi popestril Fabien Doubey, ki je napadel po dobrih 15 kilometrih preizkušnje. Privozil si je prednost 5 minut, ko pa je ta znašala le še minuto, so se mu 50 kilometrov pred ciljem pridružili še Philippe Gilbert, Stefano Oldani, Antony Perez in Christopher Lawless.

27 kilometrov pred ciljem so bili tudi slednji ujeti, podobno neuspešni pa so bili tudi poizkusi Koba Goosensa, Pierra Latoura, Sorena Kragha Andersena, Dylana Teunsa, Mattia Cattanea, Davida De la Cruza, Cyrila Gautiera in Kristiana Sbaraglia.

Ko je bil 11 kilometrov pred ciljem ujet še poslednji ubežnik, je bilo jasno, da bo o zmagovalcu odločil sprint. Prvi je na polno poizkusil Nemec Pascal Ackermann, a mu je prehitro zmanjkalo moči, tako da je do zmage in rumene majice švignil mimo izjemni Bennett.

V ponedeljek je na vrsti še ena sprinterska etapa. Pred spopadom za sprintersko zmago pa kolesarje čaka 188 pretežno ravninskih kilometrov med krajema Oinville-sur-Montcient in Amilly, medtem ko bo v torek na vrsti kronometer, kjer bo prvič letos na svoj račun prišel tudi Roglič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.