Šport
443 ogledov

Lanski zmagovalec Gira po padcu končal v bolnišnici

Tao Geoghegan Hart Profimedia
Eden od favoritov predčasno končal dirko Pariz-Nica.

Na četrti etapi dirke Pariz-Nica je slavil Primož Roglič, precej manj srečno pa se je preizkušnja končala za enega izmed njegovih največjih tekmecev. Član Ekipe Ineos Grenadiers Tao Geoghegan Hart, zmagovalec lanske dirke po Italiji, jo je skupil 19 kilometrov pred ciljem ob padcu na enem izmed spustov.

Angleža, ki je ob padcu vozil na petem mestu v glavnini, je zaneslo v desnem ovinku, pri tem pa je padel tudi kapetan moštva Groupama-FDJ David Gaudu. Geoghegan Hart se je sicer hitreje vrnil na kolo, a za razliko od Francoza ni več ujel glavnine. Moštveni kolegi so ga sicer počakali, a je hitro postalo jasno, da je Anglež poškodovan, zato je kolege spustil naprej, sam pa počasi dokončal spust v dolino. Kmalu je sledilo sporočilo, da je odstopil, odpeljali so ga v bolnišnico.

Wout van Aert Tirreno–Adriatico Šport Še en Slovenec z odlično uvrstitvijo na začetku sezone Primož Roglič Pariz-Nica Šport Roglič z izjemnim kronometrom pometel s favoriti za skupno zmago

"Na spustu je v ovinku zdrsnilo njegovo prednje kolo, imel je veliko smolo. Ne vem, če je bilo na cseti peseke, ne vemo, kaj je povzročilo zdrs kolesa," je po etapi dejal direktor ekipe Gabriel Rasch in dodal: "Ob padcu je z obrazom in glavo trčil ob cestišče, si poškodoval tudi koleno, ob nadaljevanju spusta se mu je vrtelo. Odločitev je bila, da naj ustavi, ničesar nismo želeli tvegati."

Že v prvi etapi je sicer zaradi padca odstopil še en adut ekipe Richie Porte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice