Šport
195 ogledov

Še en Slovenec z odlično uvrstitvijo na začetku sezone

Wout van Aert Profimedia
Prva etapa in majica vodilnega Van Aertu, Mezgec peti.

Z današnjo etapo v Lido di Camaioreju se je začela kolesarska dirka svetovne serije od Tirenskega do Jadranskega morja. Prvo etapo, ki se je pričakovano končala z obračunom sprinterjev, je dobil Belgijec Wout Van Aert in s tem zaokrožil popoln dan za ekipo Jumbo-Visma po etapni zmagi Primoža Rogliča na dirki Pariz - Nici. Slovenci na začetku sezone še naprej nizajo odlične uvrstitve, najboljši v etapi je bil Luka Mezgec na petem mestu.

Van Aert, ki prvič odkrito nastopa v vlogi kapetana na enotedenski preizkušnji, je prevzel tudi modro majico vodilnega v boju za Neptunov trizob prihodnji torek. Lansko zmago sicer brani Britanec Simon Yates (Team BikeExchange), leta 2019 pa je bil najboljši prav Roglič.

Primož Roglič Pariz-Nica Šport Kakšna dominacija, Roglič se je preprosto odpeljal naprej

V zaključku etape je bil 26-letni Van Aert dobro postavljen in pravočasno začel s sprintom, kljub večji hitrosti pa je bil za zmago prekratek Avstralec Caleb Ewan (Lotto Soudal). Tretji je ciljno črto prečkal Kolumbijec Fernando Gaviria (UAE Team Emirates).  Mezgec (Team Bike Exchange) je zasedel peto mesto.

Na dirki nastopajo še trije Slovenci, največ pa slovenska javnost v boju za skupno zmago pričakuje od Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates). Danes je z zvestim pomočnikom Janom Polancem etapo končal v času glavnine. V njej pa je prvo od sedmih etap končal tudi Jan Tratnik (Bahrain Victorious).

V četrtek bo na sporedu razgibana druga etapa med Camaiorejem in Chiusdinom. Dolga bo 202 km, končala pa se bo z dokaj položnim vzponom v dolžini 7,5 km s povprečnim naklonom okoli štiri odstotke, ki bo po vsej verjetnosti v ospredje porinil glavne favorite za skupno zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice