Šport
7766 ogledov

Kakšna dominacija, Roglič se je preprosto odpeljal naprej

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič do prve zmage v sezoni.

Slovenski kolesarski šampion je prišel do prve zmage v tem letu. Primož Roglič je dobil sicer četro, a prvo etapo s ciljem na vzponu na tokratni dirki Pariz-Nica. 

Tao Geoghegan Hart Rogličev tekmec Šport Lanski zmagovalec Gira po padcu končal v bolnišnici

Potem ko je glavnina polovila vse ubežnike, se je kapetan mošrva Jumbo-Visma odločil za napad. Vse tekmece je presenetil tri kilometre pred ciljem in se preprosto odpeljal naprej. Ti so mu neodločno sledili, se nekaj časa spogledovali, za protinapad pa se odločili šele proti zadnjemu kilometru.

Na koncu je imel Slovenec na cilju 12 sekund prednosti. K temu je treba dodati še tri sekunde, ki jih je pridobil na letečem cilju, ta je bil tokrat v zadnjih treh kilometrtih, ter 10 sekund bonusa, ki jih je dobil kot prvi v etapi.

Pred vsemi največjimi tekmeci je tako v etapi pridobil vsaj 25 sekund in zanesljivo oblekel rumeno majico vodilnega. S tem ima v skupnem seštevku pred drugo polovico ene najbolj prestižnih enotedenskih dirk na svetu 35 sekund naskoka pred Maximilianom Schachmannom (Bora-hansgrohe) in še dve več od Američana Brandona McNultyja (UAE Team Emirates). Švicar Stefan Bissegger, zmagovalec torkove etape in pred etapo vodilni v boju za rumeno majico, je v cilju zaostal osem minut.

Wout van Aert Tirreno–Adriatico Šport Še en Slovenec z odlično uvrstitvijo na začetku sezone

Roglič je pokazal, da kani nadaljevati izjemno serijo rezultatov na enotedenskih dirkah. V zadnjih dveh sezonah je namreč dobil šest od osmih večdnevnih preizkušenj, vmes pa je dobil še enega od spomenikov kolesarske sezone, Liege - Bastogne - Liege.

"Zadovoljen sem z rezultatom, že včeraj sem bil dober in dokazal, da smo dobro delali čez zimo. Lepo je in vesel sem, da smo dosegli dve etapni zmagi za ekipo na današnji dan," je 31-letni Kisovčan takoj po koncu dirke že poznal razplet prve etape druge dirke svetovne serije od Tirenskega do Jadranskega morja, na kateri je slavil njegov moštveni kolega Wout Van Aert.

Roglič je po etapi še dejal, da je cilj rumeno majico vodilnega nositi po koncu dirke v Nici: "To je bil zahteven dan in zaradi tega nekaj zame. Imel sem močne noge in lahko dokončal delo. Cilj je pripeljati rumeno majico do konca v Nico. Tukaj imamo močno ekipo in optimistično pričakujemo nadaljevanje dirke. Dali bomo vse od sebe in videli, kaj nam bo to prineslo."

To je bila Rogličeva 48. zmaga v profesionalni karieri. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice