Šport
3204 ogledov

Takšne so najnovejše informacije o stanju Rogliča in Martina po grozljivem padcu

Primož Roglič Profimedia
Martin z zlomljenim komolcem, vsaj Roglič na srečo brez poškodb.

Ko je po spektakularni zmagi Primoža Rogliča na 4. etapi letošnje dirke Pariz-Nica že izgledalo, da nič ne more ustaviti pohoda Slovenca in njegove nizozemske ekipe Jumbo-Visma do skupne zmage, je zahrbtna 5. etapa dokazala, da se nikoli ne smeš veseliti prezgodaj.

Proti koncu etape s ciljem v Bollènu se je namreč izkušeni nemški kolesar Tony Martin le za trenutek ozrl nazaj, kar je bilo dovolj, da je zadel enega izmed količkov na cesti ter grozljivo poletel s kolesa na tla, obenem pa v padec zapletel še nekaj moštvenih kolegov, med drugim svojega kapetana Rogliča.

Zastal dih Šport Roglič padel po veliki napaki moštvenega kolega

Kot so sporočili iz ekipe Jumbo-Visma, se Roglič ni poškodoval, povsem drugače pa je bilo z Martinom, ki je moral zaradi bolečin odstopiti. Kot so pokazali zdravniški pregledi, si je Martin zlomil kost v komolcu in bo moral nekaj časa počivati.

"Zaenkrat še nimamo nobenih novic, čutil je ekstremne bolečine v komolcu, tako da smo ga poslali v bolnišnico na preglede. Upamo, da bo z njim vse v redu, v najhujšem primeru pa gre za zlomljen komolec," je že takoj po etapi sporočil športni direktor ekipe Grischa Niermann.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Tony si je zlomil komolec, drugih poškodb pa nima. Sumili so tudi na pretres možganov, izkazalo se je, da je z glavo vse v redu. Na žalost ga čaka prisilen počitek, najbrž bo moral izpustiti vsaj dirko po Baskiji. Vsekakor je to za nas udarec, saj je pomemben člen in ga potrebujemo," pa je po informacijah iz bolnišnice stanje svojega kolesarja pojasnil športni direktor, ki pa vseeno verjame, da je ekipa tudi brez Martina sposobna obdržati vodstvo na dirki.

Rogličev šef je nato še pojasnil podrobnosti padca: "Ravno je pripeljal izza ovinka, ko sta bila na sredi ceste dva plastična količka. Naši fantje so bili ravno v središču glavnine in ostali kolesarji so ju še uspeli obvoziti, medtem ko ju Tony niti ni mogel opaziti in je zapeljal naravnost vanju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice