Šport
4034 ogledov

Grozljiv padec! Pogačarjev rival pri polni hitrosti priletel v prometni znak

Simon Carr Reševalni pas/Twitter
Eden izmed kolesarjev, ki so se še najbolje upirali Tadeju Pogačarju na letošnji dirki Tirreno-Adriatico, je doživel grozljivo nesrečo, potem ko se je zaletel v prometni znak. Kolesar ekipe EF Education-Nippo je kljub vsemu uspel dokončati etapo.

Mladi britanski kolesar Simon Carr je veljal za najlepše odkritje letošnje izvedbe slovite kolesarske dirke Tirreno-Adriatico.

22-letni kolesar, ki komaj prvo sezono nastopa na najvišjem nivoju za katero izmed WorldTour ekip, je naravnost šokiral konkurenco, ko je bil eden izmed redkih, ki je lahko pariral nezaustavljivemu Slovencu Tadeju Pogačarju na kraljevski etapi, katero je končal na senzacionalnem 8. mestu, vsega 42 sekund za Pogačarjem.

Kolesar ameriške EF Education-Nippo se je z izjemno predstavo zavihtel tudi na 8. mesto v skupnem seštevku, a je to uvrstitev nekoliko povaril v naslednji etapi, ko se v težkih deževnih razmerah ni znašel najbolje ter je zdrsnil na 22. mesto v seštevku.

Še huje pa se je za mladega Britanca končala ponedeljkova etapa, ko bi skorajda predčasno zaključil dirko. Carr je namreč v zaključku etape pri veliki hitrosti priletel naravnost v nezaščiten prometni znak sredi ceste.

Carr je vozil v zavetrju enega izmed svojih sotekmovalcev, ki je še v zadnjem trenutku uspel obvoziti oviro na cesto, medtem ko je bilo za mladega kolesarja že prepozno. Britanec se je še poizkusil rešiti, a je z bokom treščil v znak, tako da ga je v zraku zarotiralo za 360 stopinj, preden je pristal na levem boku.

Carr je nekaj časa v bolečinah ležal na tleh, nato pa se je junaško, v stilu Primoža Rogliča, vrnil na kolo ter končal etapo z 12 minutami zaostanka za zmagovalcem, ubežnikom Madsom Würtzem Schmidtom, ter malo manj kot 11 minutami za glavnino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice