Šport
49185 ogledov

Zmagovalec razkril, zakaj so se nešportno lotili Rogliča

primož roglič Epa
Zmagovalec kolesarske klasike Maximilian Schachmann ni kazal posebnega sočutja do osmoljenca Primoža Rogliča, je pa priznal, da mu uspeh vzbuja mešane občutke.

Maximilian Schachmann (Bora–Hansgrohe) je po dveh padcih Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) na odločilni etapi kolearske dirke Paris-Nica ubranil lansko zmago.

Nemec se je v zadnjo etapo podal z namenom branjenja drugega mesta, potem ko ga je od Rogliča ločilo zajetnih 52 sekund, a se mu je nepričakovano nasmehnila fortuna. Roglič je po dveh padcih in okvari kolesa nazadoval na skromno 15. mesto (+2,16). 

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Slovencu je po prvem padcu še uspelo ujeti priključek z glavnino, njegove kasnejše težave pa sta za napad izkoristili ekipi Bora Hansgrohe in Astana. Osamljeni Roglič je na repu pelotona ostal brez pomoči moštvenih kolegov, ki so se iztrošili ob njegovi prvi nesreči.

Schachmann je priznal, da ga kaotičen razplet dirke navdaja z mešanimi občutki, a v isti sapi zanikal, da naj bi njegova ekipa pri napadu na Rogliča ravnala nešportno oziroma v nasprotju s kolesarskim fair-playem. Pri tem se je skliceval na tehnične težave v uvodnem delu etape, na katere se njegovi tekmeci niso ozirali, ter poudaril, da je bil napad nujen, če so se želeli približati ubežnikom.

"Nihče ni pričakoval, da se bo zgodilo kaj takšnega. Občutki so mešani. Lepo je obleči rumeno majico, vendar si želim, da bi zmagal na drugačen način. Ne vem, če sem sploh lahko vesel," je povedal Schachmann. "Občutki so nenavadni. Nisem verjel, da lahko zmagam. Roglič je dvakrat padel, mislim, da je bila to njegova napaka," je dodal.

 | Avtor: Epa Epa

"Na začetku etape sem predrl gumo tik pred prvim vzponom, pa me ni nihče počakal. Moral sem se pošteno potruditi, da sem se vrnil. Ko je Primož prvič padel, smo ga počakali. Spust je bil zelo nevaren in nenadoma je padel še drugič. Pred nami je bilo nekaj močnih ubežnikov, mi pa smo se želeli vmešati v boj za etapno zmago. Morali smo naprej. Težko je. Raje bi zmagal drugače," je poudaril.

Schachmann je postal prvi kolesar po letu 2003, ki je ubranil zmago na dirki Pariz-Nica. "Prišel sem branit drugo mesto, zdaj pa sem tukaj v rumenem. Težko najdem besede," je sklenil.

Schachmann | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Mrazek 20:40 15.marec 2021.

    Fair play v kolesarstvu je zradiral pred dolgimi leti kolesar, ki se je med drugim zgovarjal na goveje zrezke, ko so mu zaznali klenbuterol, ko ni počakal Andya Schlecka, ki mu je ponagajal mnejalnik. Poznavalci kolesarstva vedo o katerem kolesarju je govora.

Sorodne novice