Šport
1904 ogledov

Zmagovalec po Rogličevih padcih: Tudi zame je težko

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič: Svet se zaradi tega ne bo nehal vrteti.

Enaintridesetletni Primož Roglič je na zadnji etapi dirke Pariz-Nica ostal brez skupne zmage po dveh padcih. V prvem od treh krogov med Le Plan-du-Varom in Levensom je grdo padel na spustu in imel vidne odrgnine na boku, po neuradnih podatkih pa tudi poškodovano ramo. S pomočjo moštvenih kolegov se je nato le priključil glavnini, okoli 25 km pred koncem pa je po drugem padcu znova zaostal in imel še manjše tehnične težave.

V glavnini je po Rogličevih težavah, in potem ko sta odpadla še pomočnika Nizozemec Steven Kruijswijk in Novozelandec George Bennett, več ekip pritisnilo na plin in sodelovalo, da bi si privozile čim večjo prednost pred Slovencem. Na koncu je Kisovčan v cilj prišel s tremi minutami zaostanka, v skupni razvrstitvi je s 1. padel na 15. mesto.

"Tudi današnji dan ne pomeni konca sveta. Je kar je in tukaj se na da veliko dodati. Seveda smo razočarani, a kot sem rekel, se svet zaradi tega ne bo nehal vrteti," je današnje težave in poraz na takorekoč že dobljeni dirki pokomentiral Roglič.

Na koncu je slavil 27-letni Maximilian Schachmann, ki si je zmago priboril z 10. mestom v etapi. "Občutki so precej mešani. Ne vem, če sem s to zmago lahko srečen, saj občutki ob taki zmagi niso super. Tudi zame je to težko. Seveda je bil cilj pred dirko, da ubranim lansko zmago," je dejal Nemec.

Maximilian Schachmann | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.