Šport
57221 ogledov

Rogličev šef s prstom pokazal na krivca

primož roglič Profimedia
Športni direktor Jumbo-Visme ni iskal izgovorov po porazu Primoža Rogliča na dirki Pariz-Nica.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je bil prepričljivo na poti k zmagi na kolesarski dirki Pariz-Nica, a sta mu zmagoslavje preprečila dva padca na zadnji etapi prestižne klasike.

Pariz-Nica Šport Nova katastrofa na zadnji dan dirke za Rogliča

"Krivimo lahko le sebe"

"To je bil slab dan. Po prvem padcu se je Primož dokaj hitro vrnil. Ko mu je drugič spodrsnilo na istem spustu, se mu je snela še veriga. Glavnini se je uspel približati na kakšnioh 20 metrov, potem pa je bilo vsega konec. Krivimo lahko le sebe. Primož je psihološko zelo močan, prepričan sem, da bo po tem še močnejši. V preteklosti je to že dokazal. Škoda za poraz, a dobili smo tri etapi in osvojili zeleno majico. Seveda smo si želeli zmage, a zdaj se moramo usmeriti v prihodnost," je dogodke komentiral športni direktor Grischa Niermann.

Grischa Niermann | Avtor: Print Screen Print Screen

"Pri drugem padcu ga niso čakali"

Dotaknil se je tudi polemike ob drugem Primoževem padcu, po katerem so tekmeci pritisnili na plin. "Pri prvem padcu je glavnina počakala, vse je bilo v znamenju fair-playa. Pri drugem pa ni, a to je pač življenje, to je kolesarstvo. Nikogar ne moremo kriviti. Možno je, da niso vsi videli njegovega padca. Če bi bili mi drugi ali tretji, mi morda storili enako. Krivimo lahko le sebe, ker ga nismo uspeli spraviti nazaj v peloton, pa tudi nekatere druge okoliščine nam niso šle v prid," je dodal športni direktor.

primož roglič Fair-play?! Šport Zmagovalec razkril, zakaj so se nešportno lotili Rogliča
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice