Šport
18778 ogledov

Zato se širi prepričanje, da si je Roglič poraz zaslužil

primož roglič Epa
Nasprotniki Primoža Rogliča so tokrat prišli na svoj račun.

Po katastrofalnem razpletu zadnje etape dirke Pariz-Niza, na kateri je Primož Roglič, sicer daleč najboljši kolesar preteklega tedna, po dveh padcih ostal brez lovorike in nazadoval na 15. mesto, je bilo med uporabniki spleta moč zaznati prepričanje, da je bila Rogličeva smola povračilo za bolečino, ki jo je prizadejal Švicarju Ginu Mäderju (Bahrain Victorius).

Mäder je bil v sedmi etapi tik pred zmago, ko je Roglič silovito pritisnil na plin, izmučenega ubežnika ujel nekaj sto metrov pred ciljem in mu takorekoč red nosom speljal zmago.

Primož Roglič Pariz-Nica Šport Roglič strl srce nesrečnemu ubežniku Primož Roglič Za mišjo dlako Šport Podoživite poslednji kilometer in epski lov Primoža za vodilnim

Privoščljivih komentarjev ob porazu Rogliča je bilo na pretek, nekatere pa je še zlasti zabavalo dejstvo, da je Mäder v skupni razvrstitvi skočil pred Slovenca (10. mesto).

"Karma je pra*ica, Primož Roglič," je zapisal nek uporabnik twitterja. "Roglič je izgubil nekaj naklonjenosti, ko je Ginu Mäderju ukradel zasluženo zmago. Karma vrača udarec," je dodal drugi. "Vesel sem, da je Roglič izgubil. Karma je pra*sica. Kolesarji ne pozabijo," je odmevalo po spletu.

Primož Roglič Šampion Šport To je po šokantni etapi najprej storil Roglič

Oglasili so se tudi uporabniki, ki takšnih napadov ne podpirajo. "Ne razumem. Ljudje so jezni na Rogliča, ker je dobil etapo. To je njegova naloga. Zdaj, ko je padel in se mu je pripetila še mehanična okvara, pa so ti ljudje veseli, da je izgubil. Kolesarski navijači niso nič boljši od nogometnih. Roglič je še vedno car," se je glasil eden od zapisov v podporo Slovencu.

Še več odzivov kolesarske javnosti si lahko preberete v priloženih objavah. 

Maximilian Schachmann "Ni konec sveta" Šport Zmagovalec po Rogličevih padcih: Tudi zame je težko primož roglič Ni izgovorov Šport Rogličev šef s prstom pokazal na krivca
Komentarjev 1
  • Pepe007 12:42 15.marec 2021.

    Po tej logiki ubežnikov zadnji par 100 metrov ne bi lovili :)