Šport
833 ogledov

Pogačar odličen tudi v kronometru za skupno zmago

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je dobil še drugo dirko v tej sezoni.

Aktualni zmagovalec Toura je ob svojem drugem letošnjem nastopu še drugič osvojil skupno zmago na večetapni preikušnji. Uspehu na dirki po Združenih arabskih emiratih je Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) zdaj dodal še osvojitev modre majice na dirki od tirenskega do jadranskega morja. Odlično je namreč nastopil tudi v zadnji etapi  dirke in v vožnji na čas osvojil četrto mesto. 

Traso, ki je bila dolga 10.1 kilometra, je sicer najhitreje premagal Wout Van Aert (Jumbo-Visma), Pogačar je zaostal za 13 sekund. Belgijec je v skupni razvrstitvi zasedel drugo mesto, za celotno dirko je porabil minuto in dve sekundi več časa. Tretje mesto v skupnem seštevku je osvojil Španec Mikel Landa (Bahrain Victorious), ki je za zmagovalcem zaostal 3:57 minute.

Presenetljivo je na kronometru poraz doživel Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), ki je pred tem dobil kar osem zaporednih voženj na čas. Tokrat je bil Italijan tretji z zaostankom enajstih sekund. Drugi je bil Švicar Stefan Küng (Groupama-FDJ), ki je za Van Aertom zaostal šest sekund.

Od preostalih Slovencev je bil Jan Tratnik (Bahrain Victorious) 14. (+ 0:33), Jan Polanc (UAE Team Emirates) je zasedel 21. mesto (+ 0:39), Luka Mezgec (Team BikeExchange) pa je bil 48. (+ 0:53).

Pogačar je zmago na prestižni dirki za Neptunov trizob tlakoval minuli konec tedna, ko je dobil kraljevsko etapo na Prato di Tivo, dan kasneje pa je specialistu za enodnevne dirke Van Aertu vzel še 40 sekund v peti etapi s številnimi kratkimi in strmimi vzponi.

Doslej je bil 22-letnik s Klanca pri Komendi najboljši na dirkah po Algarveju (2019), Kaliforniji (2019), Valencii (2020), Franciji (2020) in na prvi letošnji dirki svetovne serije po Združenih arabskih emiratih (2021).

Komentarjev 1
Sorodne novice