Šport
45578 ogledov

Šokanten podatek o dresih, ki jih Primož Roglič nosi na dirkah

Primož Roglič Profimedia
Od leta 2019 dalje je Primož Roglič več časa na etapnih dirkah nosil dres vodilnega kolesarja, kot pa navaden dres ekipe Jumbo-Visma.

Slovenski ljubitelji kolesarstva imajo že tretjo sezono zapored veliko srečo, saj na dirkah brez težav opazijo svojega asa Primoža Rogliča.

Izjemni Slovenec se namreč zelo redko lahko skrije znotraj svoje ekipe Jumbo-Visma, saj večinoma ne nosi enakega dresa, kot njegovi sotekmovalci. Primož večinoma izstopa iz celotne glavnine, saj ima na sebi unikaten dres, ki pripada vodilnemu kolesarju dirke.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Rogliča sicer tu in tam lahko opazimo v tradicionalnem rumeno-črnem dresu nizozemske ekipe, oziroma v zadnjem letu v rumeno-modrem dresu slovenskega prvaka, a ga lahko dosti pogosteje opazimo v rumenih, rdečih, rožnatih ter zelenih dresih vodilnega kolesarja.

Na velikih tritedenskih dirkah si Rogliča skorajda več ne predstavljamo v tradicionalni rumeno-črni opravi, saj nam je skoraj samoumnevno da na Touru nosi rumeno ter na Vuelti rdečo majico. Tudi v svojem naskoku na Giro je nekaj dni nosil rožnato majico vodilnega kolesarja.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Potem pa so tu še števline druge slovite dirke, na katerih je Primož namesto dresa Jumbo-Visme nosil (ter v večini primerov tudi osvojil) majico za najboljšega kolesarja na dirki. Rumeno majico je nosil na dirkah Pariz-Nica, Kriterij Dauphine, Tour de l'Ain, Dirki po Baskiji ter Dirki po Romandiji, medtem ko je rdečo nosil na Dirki po ZAE ter zeleno na Dirki po Sloveniji in Dirki po Britaniji.

Zanimivo je, da je Roglič svoji pisani kolekciji dodal tudi modro majico najboljšega na dirki Tirreno-Adriatico, a si je zmago priboril šele na poslednji etapi, tako da dejansko ni nikoli nastopil v modri majici vodilnega.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Še posebej impresivna pa je Rogličeva statistika v prejšnjih dveh sezonah, ko je tudi uradno postal najboljši kolesar na svetu. Pa tudi v letošnji je nastopil na vsega 8 etapah dirke Pariz-Nica, od tega je kar 4 dni kolesaril v rumeni majici vodilnega.

V letu 2020 je na etapnih dirkah preživel 47 dni, od tega je 26 dni nosil dres vodilnega, njegova izjemna serija pa se je dejansko začela že leta 2019, ko je odvozil kar 61 etap, na katerih je prav tako kot leta 2020 kar 26 dni nosil majico vodilnega kolesarja.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Če temu izkupičku zadnjih dveh sezon dodamo še etape, ko je nastopal v dresu najboljšega kolesarja po točkah, pridemo do ugotovitve, da je Primož v zadnjih dveh letih več časa nosil majice najboljših kolesarjev dirke, kot pa dres Jumbo-Visme.

Če je torej soditi po zadnjih dveh letih ter prvi dirki letošnje sezone, je pred Primožem najverjetneje še eno izjemno leto, v kateri bo dres Jumbo-Visme večino časa visel v omari ter nabiral prah.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice