Šport
9283 ogledov

Bizarna izključitev, ki je razburila ljubitelja kolesarstva

Michael Schär Profimedia
Sodniki so bili neprizanesljivi.

Švicarski kolesar Michael Schär je moral predčasno zaključiti s kolesarjenjem na sloviti enodnevni dirki po Flandriji. Član ekipe AG2R Citroën Team je med preizkušnjo proti gledalcem odvrgel bidon, to pa ga je stalo uvrstitve. Ukrepanje sodnikov je ujezilo številne ljubitelje kolesarstva.

Schär je imel pred tem že obilico smole na dirki, po drugi tehnični okvari na svojem kolesu pa se je trudil ujeti glavnino, ko je naletel na skupino navijačev. V skladu z dolgoletno tradicijo se jim je za podporo želel zahvaliti z odvrženim bidonom, ki bi nekomu od navijačev čahko pomenil dragoceni spomin. A takoj se je zavedal svoje napake.

Po novih pravilih, ki jih je sprejela Mednarodna kolesarska zveza, je od začetka aprila namreč prepovedano odmetavati reči zunaj za to točno določenih območij. S tem naj bi bilo preprečeno onesnaževanje okolice. Kolesarji morajo zdaj odvečne reči odvreči na določenih lokacijah, ali pa se vrniti do ekipnega avtomobila in jih oddati spremljevalcem v njem.

Ob neupoštevanju pravil se kolesarji lahko kaznujejo s finančnimi vsotami in odvzemom točk na UCI lestvici, na enodnevnik dirkah pa je možna tudi diskvalifikacija. Tokrat so bili komisarji neusmiljeni. Schär se je po dolgotrajnem trudu povsem približal glavnini, ko so mu sporočili kazen in ga ustavili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice