Šport
1342 ogledov

Trenutek resnice za Rogliča in Pogačarja

Primož Roglič in Tadej Pogačar Profimedia
Pred kolesarji na dirki svetovne serije po Baskiji je le še zadnja etapa od Ondarroe do Arrateja nad Eibarjem (111,9 km).

Poslednja etapa bo ob slabi vremenski napovedi za najboljše predstavljala pravi preizkus v boju za končno zmago, saj bodo morali kolesarji premagati sedem kategoriziranih vzponov, odločilne pa utegnejo biti tudi bonifikacijske sekunde.

pogačar roglič Po Baskiji Šport Roglič in Pogačar znova v ospredju, zmaga za Danca

V skupnem seštevku je po petih etapah v vodstvu Američan Brandon McNulty (UAE Team Emirates), 23 sekund zaostaja najboljši Slovenec Primož Roglič (Jumbo-Visma). Glede na majhne razlike je v igri za skupno zmago vsaj ducat kolesarjev, med njimi pa je v dobrem položaju tudi Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). V skupnem seštevku na petem mestu zaostaja 43 sekund.

Med Rogličem in Pogačarjem sta še Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) z 28. in Španec Pello Bilbao (Bahrain Victorious) s 36 sekundami zaostanka za vodilnim.

Primož Roglič Nič ni izgubljeno Šport Roglič priznal: "Če potegnemo črto, smo bili na napačni strani"

Taktika Pogačarjevega in McNultyjevega moštva je v četrtek uspela do potankosti, saj je mladi slovenski zvezdnik nadzoroval tekmece, medtem ko je rumeno majico po uspelem pobegu manjše skupine oblekel McNulty. S tem ima ekipa, v kateri po Baskiji nastopa tudi Jan Polanc, dve močni žezli v ognju za današnjo kraljevsko etapo.

Ta se bo začela v Ondarroi in končala na Arrateju, kjer je lani na dirki po Španiji v prvi etapi slavil Roglič. V kolikor bo želel ponoviti uspeh iz leta 2018, ko je slavil po Baskiji, bo moral 31-letni Kisovčan napadati in hkrati nadzorovati tekmece za sabo v skupnem seštevku, predvsem Tadeja Pogačarja, ki je poleg starejšega rojaka na tej dirki doslej prikazal največ na zahtevnih vzponih.

Zadnja etapa se bo začela ob 14.42, v cilju pa bodo najboljši okoli 17.30.

lance armstrong Hude obtožbe Šport Aretirali sina Lanca Armstronga
Komentarjev 1
  • jakec1575 10:03 10.april 2021.

    Roglič mora na psihoterapijo. Te samosabotaže, se morajo končati. Je garač, a se sam sebe zatre v ključnih trenutkih, ko bi moral eksplodirati. Pogačar je čisto nasprotje. Iz minusa naredi presežek.