Šport
598 ogledov

Aretirali sina Lanca Armstronga

lance armstrong EPA
Luke Armstrong, sin najslavnejšega dopinškega grešnika Lanca Armstronga, je obtožen spolnega napada na 16-letnico.

Teksaški policisti so aretirali najstarejšega sina osramočenega koledarskega zvezdnika Lanca Armstronga, ker naj bi pred tremi leti v očetovemm domu spolno napadel 16-letnico.

Preiskava je potekala vse od lanskega novembra, ko je danes 19-letno dekle dogodek prijavilo policiji.

luke armstrong | Avtor: Profimedia Profimedia
Domnevna žrtev je v pisni izjavi navedla, da jo je Luke (na sliki levo) posilil, medtem ko je bila sama preveč okajena, da bi lahko privolila v spolni odnos ali se ubranila njegovega napada. 

Zapisala je še, da je Armstronga zaprosila za prevoz z neke zabave, a je bila preveč omamljena, da bi se lahko spomnila njune vožnje. Ko se je ovedla, je ležala na kavču v domovanju slavnega kolesarja, Luke pa na njej.

Po doslej zbranih obvestilih je Armstrongov sin priznal spolni odnos, vendar trdi, da je bil ta sporazumen. Po navedbah njegovega odvetnika naj bi bila z dekletom v zvezi več mesecev pred domnevnim incidentom. "Pri dogodku izpred treh letih ni šlo ne za spolni napad ne za zločin," je zatrdil odvetnik Randy Leavitt. "Šlo je za sporazumen spolni odnos med dvema mladima osebama. Obtožbe ne bi smela vložiti, še posebej ne tri leta kasneje. Z dejstvi bomo dokazali, da se to, kar je navedeno v obtožnici, ni zgodilo. Oprali bomo Lukovo ime," je napovedal pravni zastopnik.

Lance Armstrong, sedemkratni zmagovalec dirke po Franciji (1999-2005) , ki so mu zaradi vpletenosti v dopinško afero razveljavili vse dosežke po letu 1998, obtožb še ni komentiral.

lance armstrong | Avtor: EPA EPA

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice