Šport
2244 ogledov

Pogačar razkril recept za zmago

Izjemen dan za slovensko kolesarstvo.

Tadej Pogačar je v tretji etapi dirke po Baskiji v ciljnem sprintu premagal Primoža Rogliča. Vsi ostali tekmeci so zaostali za Slovencema. 

"Super zadovoljen sem z zmago. Matxin (Joxean Fernandez Matxin, športni direktor moštva UAE, op. STA) je bil idejni vodja te etape. Zjutraj smo šli z avtom po klancu, da bi spoznali zaključek. Vedel sem, da moram biti na vrhu prvi pred zadnjim spustom do cilja. Zato se Matxinu zahvaljujem, saj je vedel, kaj pričakovati," je organizatorjem po dirki dejal Pogačar, sicer lastnik majic najboljšega mladega kolesarja in najboljšega hribolazca. To je bila sicer njegova 22. zmaga med profesionalci.

Na dirki po Baskiji je Pogačar dirkal leta 2019, ko je bil skupno šesti. Že takrat pa mu je ta del Španije prirasel k srcu. "Ko sem nazadnje tu dirkal pred dvema letoma, sem se želel vselej vrniti in zmagati. Dirkanje tu mi je zelo všeč, navijači so izjemni," je dejal zmagovalec današnje etape in dodal: "Trije zahtevni dnevi so še ostali, a smo optimistični. Dobro se počutim, ekipa prav tako in veselim se naslednjih dni."

 

Po treh od šestih etap na dirki po Baskiji ima Roglič (Jumbo-Visma) po novem 20 sekund naskoka pred Pogačarjem (UAE Team Emirates). Še deset sekund več na tretjem mestu zaostaja Brandon McNulty. Četrti je Adam Yates (+0:39), peti pa Alejandro Valverde (+0:50).

Tadej Pogačar Video Šport Tako sta Slovenca 'pošolala' tekmece

"Dobro nam gre in še vedno sem v vodstvu. Moram biti pazljiv in se odzivati na napade v prihodnjih dneh. Moramo iti dan za dnem. Velik cilj je osvojiti skupno zmago. Na koncu ni pomembno, koliko si spredaj, bodisi za sekundo ali pet minut," je po tretji etapi pristavil Roglič. Prevelikega razočaranja zaradi razpleta etape ni bilo.

"Zadovoljen sem z današnjo etapo. Res škoda, da nismo vzeli še zmage. Zadovoljen sem s formo. Zadnji vzpon je bil zelo zahteven. Dobrih 500 m pred ciljem se je vse skupaj ustavilo, ujela nas je večja skupina, zato sem poskusil. V sprintu je bil Tadej nato malce močnejši in si zaslužil zmago," je sklenil Roglič, vodilni v skupni razvrstitvi ter v boju za majico najboljšega po točkah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice