Šport > Košarka
22169 ogledov

Sodniki brez spoštovanja do Dončića, Slovencu grozi suspenz

Luka Dončić ugovor sodniku Mavs Bucks Profimedia
Zvezdnik Dallasa še vedno ne more biti zadovoljen s sodniškim kriterijem.

V noči na petek je Luka Dončić z sedemindvajsetimi točkami, devetimi skoki in devetimi asistencami vodil Dallas Mavericks do zmage nad Milwaukee Bucks (116:101).

Goran Dragić Miami Heat Video Šport Dragić in Dončić med najlepšimi potezami večera

A vse ni bilo rožnato. Dončić, ki ima glede na število prodorov in čas, preživet z žogo v rokah, zelo malo razumevanja s strani sodnikov, je znova dobil tehnično napako.

V tretji četrtini, ko je bilo srečanje rezultatsko še precej uravnovešeno, je Dončić krenil v napad. Pokrival ga je Thanasis Antetokounmpo, brat tokrat odsotnega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa.

Ljubljančan je z levo roko rahlo odrinil Grka, ta je teatralno padel in izsilil prekršek v napadu. Večini zvezdnikov takšnih prekrškov praktično ne piskajo, posebej ne ob igralcih kot je Thanasis Antetokounmpo, ki pogosto simulirajo.

dončić porzingis Začetek konca? Šport Porzingis s kritiziranjem Dončića izzval paniko v Dallasu

Dončić se z odločitvijo delilcev pravice ni mogel sprijazniti in je v njihovi smeri izsutil nekaj krepkih. Tako v angleščini, kot v mešanici balkanskih jezikov.

Luka Dončić NBA Šport Luka in Kristaps na koncu vzela stvari v svoje roke

Dobil je tehnično napako, že dvanajsto v letošnji sezoni. V kolikor jih igralec v rednem delu sezone dobi 16, mora eno tekmo prisilno izpustiti.

"Tega se zavedamo, toda on je čustven. Če jih bo dobil 16, potem bo takrat verjetno tako ali tako čas za počitek," je o svojem glavnem adutu brezbrižno dejal trener Dallasa Rick Carlisle.

Komentarjev 1
  • Avatar Marjan Ješovnik
    Marjan Ješovnik 15:12 09.april 2021.

    Luka vsa čast ti za prikazano od kar si v NBA,toda to tvoje nenehno mahanje proti sodnikom ,je pa res zelo ,zelo moteče.

Sorodne novice