Šport > Košarka
24569 ogledov

Ponižal ga je! Niti komentatorja nista dojela, kaj je uspelo Dončiću

Print Screen
Iznajdljivost Luke Dončića ne pozna meja.

Slovenski košarkarski zvezdnik je poskrbel za eno najlepših potez srečanja s San Antonio Spurs, ki se sicer ni razpletlo po željah njegovega moštva Dallas Mavericks.

Luka Dončić NBA Šport Drama na koncu, odločitev padla pol sekunde pred zvokom sirene

V 'pick and roll' akciji s soigralcem Dwightom Powellom je Dončić žogo podal ned nogami Avstrijca Jakoba Pöltla, kar je Powellu omogočilo neoviran dostop do obroča, kjer je nato še izsilil še dodaten prosti met.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Podaja je bila tako vrhunska, da ameriška komentatorja prenosa sprva sploh nista dojela, kaj je pravzaprav uspelo Dončiću. Šele ob počasnem posnetku je eden od njiju pripomnil: "Mislim, da je šla žoga med nogami."

Podaja med nogami (ang: 'nutmeg') je lahko precej kočljiva reč, zato je v moderni NBA ne vidimo prav pogosto. Nekateri igralci jo razumejo kot nespoštljiv poskus poniževanja, zato se nanjo odzovejo zelo agresivno.

Nekaj takšnega se je zgodilo lani na tekmi Atlante in Portlanda, na kateri je Trevor Ariza zelo burno regiral na podajo med nogami v režiji Traeja Younga. "To je del moje igre že celo življenje. Zakaj bi zdaj prenehal? Držite noge skupaj," se je takrat branil zvezdnik Atlante.

luka dončić Gromozanska napaka Šport Dončić šokiran nad vprašanjem: "To sprašujete mene?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.